Του Χαράλαμπου Ανδρεάδη
– Η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσιδου είναι η νέα εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ .
Σε σύνολο 148 συλλόγων συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ 99 ψήφων έναντι 38 του Νίκου Τσώνη , 9 λευκά και 2 άκυρα .
Σε αποκλειστικές δηλώσεις μας τόνισε :
“Ήμουν , είμαι και θα είμαι παρούσα σε όλους τους αγώνες , υπερασπιζόμενη αρχές και αξίες. Να αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι για την άνοδο του κλασσικού αθλητισμού. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η αρχαιότερη Ομοσπονδία της χώρας πρέπει να έχει την ανάλογη ποιοτική εκπροσώπηση στην Ολυμπιακη Επιτροπή.
Σε συνεργασία με όλα τα μέλη του συμβουλίου , αλλά και με τους συλλογους προπονητών και αθλητών θα ενδιαφερθώ για όλα τα θέματα του στίβου ” .
– Η Κελεσίδου διαδέχεται την Ξένια Αργειτάκη, η οποία, ως αναπληρωματική εκλεγμένη εκπρόσωπος, αντικαθιστούσε, εδώ και ένα χρόνο, τον τακτικό εκλεγμένο των περσινών αρχαιρεσιών Βασίλη Σεβαστή, λόγω του θανάτου του .
Στις προηγούμενες εκλογές ο Σεβαστής είχε επικρατήσει του Κώστα Γκατσιούδη .
Θα πρέπει να τονισθεί ότι στις φετινές εκλογές και οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από την παράταξη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η παράταξη ΑΚΑΣ που κατέχει και την μικρή πλειοψηφία δεν δήλωσε υποψήφιο .
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της μονομερούς απόφασης του διαχειριστή των οργανωτικών θεμάτων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Βασίλη Οικονόμου να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Τσώνη, αφού είχε προηγηθεί η εωλη και ουσιαστικα ανυπόστατη “διαγραφή” της Κελεσίδου .
Τα σωματεία όμως έδωσαν την ηχηρή απάντηση τους .
– Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στο διοικητικό συμβούλιο , όπου ο συσχετισμός δυνάμεων είναι 11 – 10 υπερ της ΑΚΑΣ .
– Παράλληλα εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με 151 Ναι , 9 λευκά και 1 Όχι !
Στη συνέλευση ειχαν δικαιωμα ψήφου 179 σωματεια και τελικα παραβρέθηκαν 161 .
– Χαρακτηριστικες είναι οι δηλώσεις της προεδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα :
“Εδώ και ένα χρόνο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να βρει ο στίβος τη θέση που του αρμόζει .
Έχω κατηγορηθεί για πολλά , που είναι όλα ανυποστατα .
Προέρχομαι και ανήκω στο αθλητικό κινημα .
Είναι η Σοφία του ελληνικού αθλητισμού .
Ποτέ δεν δέχθηκα ότι υπάρχουν δύο παρατάξεις μέσα στο συμβούλιο .
Οι σύμβουλοι ψηφίζουν σύμφωνα με την προσωπική τους συνείδηση .
Με την εκλογή μου παρέλαβα ταμείο μόλις 50 χιλιαδων.
Η πολιτεία δεν μας έχει στηρίξει όπως έπρεπε και όπως οφείλει !
Έχω προκρίνει διεξοδικο και πλήρη έλεγχο από δύο ορκωτούς λογιστές , στόχος της διοίκησης είναι να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές και οι οικονομικές εκκρεμότητες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA





