Η πρωτιά του Ολυμπιακού και οι λοιπές δυνάμεις

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Μετά από επτά αγωνιστικές η ομορφιά του φετινού Πρωταθλήματος της Super League1 έχει να κάνει με το ότι καμία ομάδα, ανεξαρτήτως με τον αντίπαλο που έχει απέναντι της, δεν δικαιούται να κοιμάται ήσυχη. Πέρα από τους όποιους υπολογισμούς έκαναν οι «μεγάλοι» της κατηγορίας, μέσα στις τέσσερις γραμμές τα βρήκαν σκούρα. Και ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Ατρόμητο, και ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός με τα Γιάννενα, και η ΑΕΚ στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και ο Αρης στη Νίκαια με τον νεοφώτιστο Ιωνικό. Και αυτές είναι απλώς οι ενδεικτικές «μάχες» στις οποίες τα βρήκαν σκούρα. Υπάρχουν και άλλες που έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν βαθμούς.

Σ’ αυτό το σκηνικό ο Ολυμπιακός, παρότι είναι χειρότερος σε σχέση με τις δύο τελευταίες χρονιές, καταφέρνει να είναι πρώτος γιατί ήταν περισσότερο σταθερός απ’ ότι οι υπόλοιπες ομάδες του big5.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ έχει ήδη χάσει τζάμπα οκτώ βαθμούς (Γιάννινα, Βόλο, Ολυμπιακό) και μάζεψε έξι με τη βοήθεια της τύχης με Παναιτωλικό και Αστέρα). Ο «Δικέφαλος» δείχνει ότι φέτος είναι ομάδα των προσωπικών λαθών, κι αυτό δεν είναι σύμπτωση. Είναι καθαρά θέμα ποιότητας.

Η ΑΕΚ στηρίζει πολλά σε Τσούμπερ και Αμπραμπάτ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, αλλά δεν έχει πείσει ακόμη ότι είναι το σύνολο που μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αποτελέσματα «πυροτεχνήματα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα για τίτλο. Οι εντυπωσιακές νίκες εντός επί του Απόλλωνα, του Βόλου και του Ιωνικού τελικώς αποδείχθηκαν «προπέτασμα» καπνού. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι «πράσινοι» ταπεινώνονται μακριά από τη Λεωφόρο.

Ο Αρης παρά το ψυχολογικό βάρος των -6 βαθμών και τα στραβοπατήματα με ΟΦΗ, Απόλλωνα και Ιωνικό, δείχνει ότι δεν θα αργήσει να μπει στην πεντάδα. Κι αν του επιστραφούν πίσω οι βαθμοί, κάτι που δικαιούται, θα τον δούμε πολύ ψηλά. Στην θεωρητική βαθμολογία των επτά αγώνων ο Αρης με το +6 β. βρίσκεται στην τρίτη θέση και αυτό δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο. Αν μάλιστα στη συνέχεια, με οδηγό τα όσα έκανε με τον Παναιτωλικό μεσοεπιθετικά λύσει το πρόβλημα στο γκολ, όλα θα είναι διαφορετικά για την ομάδα του Ακη Μάντζιου.