, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η Σεβίλλη ζητά έρευνα για άσεμνη χειρονομία οπαδού της Ράγιο προς τον Οκάμπος

Η Σεβίλλη ζήτησε από τη LaLiga να αναλάβει δράση καθώς ένας οπαδός άγγιξε «ακατάλληλα» τον Λούκας Οκάμπος κατά τη διάρκεια της νίκης της με 2-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/2) ο ισπανικός σύλλογος.

Το περιστατικό συνέβη στο 33ο λεπτό του χθεσινού (5/2) αγώνα, όταν ένας οπαδός έκανε άσεμνη χειρονομία αγγίζοντας τα οπίσθια του Οκάμπος, ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο. Ο Αργεντινός άσος, ενημέρωσε τον διαιτητή, αμέσως πριν συνεχίσει να παίζει.

«Θα θέλαμε να καταγράψουμε την αποστροφή μας για το περιστατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σεβίλλη.

«Ο Λούκας Οκάμπος δέχθηκε μια άσεμνη και εντελώς ανάρμοστη χειρονομία από έναν οπαδό της γηπεδούχου ομάδας. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και το έχουμε εκφράσει απευθείας στη LaLiga».

Η Ράγιο Βαγιεκάνο από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή ότι το περιστατικό ήταν αντίθετο με τις αξίες της ως ποδοσφαιρικός σύλλογος και ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τον οπαδό.

«Αυτή η μεμονωμένη ενέργεια είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του οπαδού που την πραγματοποίησε. Η Ράγιο Βαγιεκάνο εργάζεται επί του παρόντος για την αναγνώριση του οπαδού, ώστε, εάν είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας του συλλόγου, να ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς».

Ο Οκάμπος είπε ότι θέλει από την laLiga να αντιμετωπίσει το περιστατικό «τόσο σοβαρά όσο ο ρατσισμός».

«Διατήρησα την ψυχραιμία μου γιατί έχω δύο κόρες, ελπίζω να μην τους συμβεί αυτό στο μέλλον», είπε ο 29χρονος άσος στον τηλεοπτικό σταθμό Dazn.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.