fbpx

, Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Από ταβέρνα… χώρος paintball (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

paintballΤου Ηλία Μπουρμπούλα
Το διαδραστικό  παιχνίδι  του paintball πλέον δε θα παίζεται μόνο σε μεγάλα πεδία εξωτερικών χώρων αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους. Ένα κτίριο το οποίο στο παρελθόν σέρβιρε πατάτες τηγανιτές και… τζατζίκι πλέον έχει διαμορφωθεί σε ένα αγωνιστικό πεδίο paintball. Ο καθαρός αγωνιστικός χώρος αγγίζει τα 1.200 τ.μ. και το σκηνικό είναι κάτι ανάμεσα σε ταβέρνα αλλά και σε εμπόλεμη ζώνη και βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια… πανελλαδική πρωτοτυπία, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Κωνσταντίνο Συμεωνίδη είναι ο μοναδικός κλειστός χώρος που μπορεί να παίξει κανείς paintball στην Ελλάδα!

idioktiths_painball
Ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Συμεωνίδης

Ο λόγος ο οποίος τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο επαγγελματικά είναι η μεγάλη του αγάπη για το paintball, όπως λέει χαρακτηριστικά στο karfitsa.gr.
Αρχικά θέλησε  να διευκρινίσει  ότι «το paintball είναι άθλημα και όχι ένα παιχνίδι βίας όπως παρουσιάζεται από πολλούς. Όσοι παίζουμε αυτό το παιχνίδι δε θέλουμε να σκοτώσουμε αλλά να μαρκάρουμε τους αντιπάλους μας με το μαρκαδόρο μας (το όπλο). Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι οι δύο ομάδες να μαρκάρουν τους αντιπάλους τους με τις χρωμόσφαιρες τους».
 
 
Οι κανόνες 
«Όταν ένα παίχτης έχει μαρκαριστεί τότε βγαίνει εκτός πεδίου και παίζει ξανά στον επόμενο γύρο» δηλώνει ο κ. Συμεωνίδης στην προσπάθεια του να μας εξηγήσει τους βασικούς  κανόνες του παιχνιδιού ενώ συμπληρώνει ότι  «Ο καθαρός χρόνος του παιχνιδιού είναι περίπου μιάμιση ώρα. Βέβαια με την προετοιμασία των παιχτών για τον αγωνιστικό χώρο, την εκμάθηση των κανόνων ασφαλείας και τα διαλείμματα η συνολική διάρκεια ξεπερνά τις δυο ώρες».
painball_3«Το paintball είναι ένα άθλημα το οποίο απευθύνεται σε όλους δεν έχει όρια ηλικίας και φύλο. Μάλιστα μπορούν να παίξουν άτομα ηλικία από 7 έως και 97 ετών. Αρκεί φυσικά να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.  Η πιο συνηθισμένη ηλικιακή ομάδα η οποία έρχεται να παίξει είναι αυτή μεταξύ των 14 έως και των 50 ετών.  Βέβαια μια φορά είχε έρθει και ένας κύριος 60 ετών ο οποίος ήταν και πάρα πολύ καλός» τονίζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
«Οι κανόνες ασφαλείας είναι το άλφα και το ωμέγα σε αυτό το παιχνίδι. Κανείς δε γίνεται να παίξει χωρίς την μάσκα του, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος πολύ σοβαρά στο πρόσωπο. Στο υπόλοιπο σώμα το μόνο που μπορεί να πάθει κανείς είναι κάποια μελανιά. Επίσης υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για το όπλο – μαρκαδόρος που είναι απλοί αλλά σημαντικοί» υπογραμμίζει ο ίδιος.
20150505_180434Το paintball δεν είναι ένα άθλημα μόνο για άνδρες αλλά είναι και για τον γυναικείο πληθυσμό. «Έρχονται συχνά να παίξουν κορίτσια αλλά φοβούνται τον πόνο  για το λόγο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξοπλιστεί με ειδικές στολές οι οποίες θα προστατεύουν το σώμα από τα χτυπήματα και ως επακόλουθο τον πόνο» υποστηρίζει.
Προσπάθειες 
“Η παγκόσμια ομοσπονδία του paintball επιχειρεί εδώ και πολλά χρόνια να το εντάξει στα ολυμπιακά  αθλήματα. Όμως βρίσκει αντιδράσεις διότι θεωρείται ότι προάγει την βία. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα σε αυτό το σημείο είναι ότι πολλά από τα ολυμπιακά αθλήματα ήταν ή είναι ακόμη είδος κάποιας πολεμικής τέχνης, όπως το ακόντιο και η τοξοβολία” τονίζει ο κ. Συμεωνίδης και συμπληρώνει ότι  «Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις οργανωμένες ομάδες οι οποίες ασχολούνται με το άθλημα. Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να οργανώσουμε ακαδημίες όπου ουσιαστικά θα διδάσκεται το άθλημα για τα μικρά παιδιά αλλά και τα μεγάλα παιδιά».painball
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.