20:45, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Ισπανία: Η La Liga δεν επιτρέπει στην Μπάρτσα να δηλώσει τις μεταγραφές

Δημοσίευμα «φωτιά» για τη Μπαρτσελόνα που σύμφωνα με τη «Sport» δεν μπορεί να δηλώσει τις μεταγραφές της στη La Liga, καθώς πρέπει να μειώσει κι άλλο τους μισθούς των ποδοσφαιριστών αλλά και να πουλήσει ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η La Liga έστειλε επιστολή στην Μπαρτσελόνα ότι δεν πληρούν τις οικονομικές προϋποθέσεις, προκειμένου να δηλώσουν τις νέες τους μεταγραφές.

«Η Μπαρτσελόνα έχει τακτικές συναντήσεις με τη La Liga εδώ και εβδομάδες για να αξιολογήσει την κατάσταση. Η πραγματικότητα, είναι ότι ο σύλλογος των Μπλαουγκράνα, αυτή τη στιγμή, δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δηλώσει τις πέντε υπογραφές (Λεβαντόφσκι, Κουντέ, Κεσιέ, Κρίστενσεν, Ραφίνια) και τους δύο που έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους (Ντεμπελέ, Σέρτζι Ρομπέρτο). Η La Liga έχει ήδη ενημερώσει την οικονομική ομάδα της Μπάρτσα γι’ αυτήν την περίσταση» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον τέταρτο μοχλό (την πώληση του άλλου 24,5 τοις εκατό των Barça Studios) και να μειώσει περαιτέρω τον τρέχοντα μισθολογικό λογαριασμό, ο οποίος είναι πολύ πάνω από το όριο που επιτρέπεται από τη LaLiga. Από την ένωση εργοδοτών διευκρινίζεται επίσης ότι η Μπάρτα, πρέπει να πραγματοποιήσει πολλές πωλήσεις παικτών (Ντε Γιόνγκ και Ντεπάι, κατά προτίμηση) για να προσαρμοστεί στις βασικές παραμέτρους για την εγγραφή των νέων υπογραφών.

Ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα διαβεβαίωσε στην επίσημη παρουσίαση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πως έχει υποβάλει όλα τα έγγραφα στη LaLiga για να λάβει την εγγραφή όλων των υπογραφών.