Ξεκίνησε η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη

marinakis
Στον ανακριτή  Γιώργο Ανδρεάδη βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και απολογείται από τις 07:30  για τα πέντε κακουργήματα με τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί έφτασε στην Ευελπίδων ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς είναι ο τελευταίος από τους 33 κατηγορούμενους της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέβηκε αμέσως στο 2ο όροφο του κτιρίου «6» μαζί με τους δύο δικηγόρους του, τον Βασίλη Δημακόπουλο και τον Θανάση Βαρλάμη ενώ τον συνόδευε αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς. Η αστυνομία απομάκρυνε από το κτίριο δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκόμενους όπως έκανε και χθες στην απολογία του Γιώργου Σαρρή έπειτα από απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Ο Μαρινάκης κατηγορείται για πέντε κακουργήματα τα οποία είναι:
1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δύο τελευταίους που απολογήθηκαν, επιβλήθηκαν οι τρεις ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τόσο για τον Θεόδωρο Κουρίδη όσο και για τον Γιώργο Σαρρή ίσχυσε η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι τη δίκη, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 50,000 ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι.
Πηγή: iefimerida.gr