, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Ο Φώτης Κατσικάρης νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ

katsikaris
Ο Αντρέα Τρινκέρι δεν μακροημέρευσε στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, καθώς διακρίθηκε πολύ περισσότερο στις ατάκες από ότι στο κοουτσάρισμα μιας ομάδας πολύ απαιτητικής και με ιδιαίτερο ειδικό βάρος.
Η κακή διαχείριση του ρόστερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η συνακόλουθη πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που αποκλείστηκε πρόωρα, ήταν οι λόγοι που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν θέλησε να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Ιταλό.
Αντικαταστάτης του θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης, που αναλαμβάνει το έργο της ανασυγκρότησης και επαναφοράς της Εθνικής στο δρόμο των επιτυχιών, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών και θα την καθοδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.
Η παρουσίαση του Κατσικάρη θα γίνει όταν ο Έλληνας τεχνικός επιστρέψει από την Ισπανία όπου θα μεταβεί, καθώς στην ιβηρική χώρα διαμένει η οικογένειά του.
«Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν» δήλωσε ο Κατσικάρης για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.
«Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας» συμπλήρωσε.