Μια χαρά το είπε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γκουστάβο Πογέτ: «Αν η Εθνική είναι παρούσα στο Euro 2024 θα είναι καλό για όλους μας».
Δεν είναι χθεσινός ο Ουρουγουανός οπότε γνωρίζει ότι η παρουσία της Εθνικής στην τελική φάση θα δώσει υπεραξία σ’ όλο το γκρουπ. Ποδοσφαιριστές που έχουν ξενιτευτεί αναζητώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες και μεγαλύτερα συμβόλαια. Οπότε στην περίπτωση πρόκρισης θα πάρουν επαγγελματική υπεραξία. Υπάρχει και κάτι άλλο: Η Εθνική έχει να πάει 12 χρόνια σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, οπότε πολλοί από τους ποδοσφαιριστές αυτού του γκρουπ ίσως να μην έχουν άλλη ευκαιρία. Υπάρχει λοιπόν πρόσθετος λόγος για να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Αυτό που θέλει και η ΕΠΟ η οποία θα βάλει στο ταμείο της ένα σημαντικό ποσό από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι ΠΑΕ οι οποίες θα έχουν ποδοσφαιριστές στην Εθνική. Περίπου 4000 είναι η ημερήσια αποζημίωση των ομάδων για κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε ημέρα παραμονής τους στη Γερμανία.
Αρα όπως ακριβώς το είπε ο Ουρουγουανός προπονητής, για τα κέρδη που θα προκύψουν στην περίπτωση που η Εθνική προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024.
Προσπάθεια η οποία έχει βαθμό δυσκολίας γιατί το Καζακστάν έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους της Φιλανδία και Δανία στην προκριματική φάση. Μ’ αυτόν τον αγώνα όμως θα ασχοληθούμε προσεχώς. Το ζήτημα είναι με ποιες συνθήκες θα πάει η Εθνική τον Μάρτιο για τους αγώνες-τελικούς.
Το γκρουπ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν κατάφερε να πετύχει το θαύμα αποκλείοντας Γαλλία ή Ολλανδία, αλλά είχε αξιοπρεπή παρουσία. Πάλεψε τον αγώνα στο Παρίσι, όπως και τον τελευταίο στην OPAP Arena. Έδειξε δηλαδή χαρακτηριστικά ομάδας που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πώς θα το πετύχει. Το κυριότερο οι ποδοσφαιριστές έχουν δηλώσει την αφοσίωση τους στον Ουρουγουανό προπονητή. Αρα το γκρουπ λειτουργεί εξαιρετικά. Ποιό όμως είναι το «βαρίδιο»; Ο τρόπος λειτουργίας της Ε.Π.Ο. ο οποίος και προκάλεσε την έκρηξη του Πογέτ. Απουσία μόνιμου προπονητικού κέντρου, γκέλα με κίτρινες κάρτες διεθνών, προχειρότητα στη διοργάνωση φιλικού με τη Ν. Ζηλανδία και εκκρεμότητες με την πληρωμή του βοηθού του προπονητή. Ε, δε χρειάζεται και τίποτε άλλο για να χτυπήσει… «καμπάνα» ο Πογέτ. Όχι τόσο για το δικό του συμφέρον, αλλά για το συμφέρον όλου του γκρουπ.
Αν οι παράγοντες της Ε.Π.Ο το κρατήσουν μανιάτικο και απολύσουν τον Ουρουγουανό, θα βάλουν την Εθνική σε περιπέτειες. Θα έχουν γκρεμίσει ό,τι καλύτερο χτίστηκε τα τελευταία 12 χρόνια στην Εθνική ομάδα. Δηλαδή θα έχουν πάρει μία απόφαση οποία θα έχει κίνητρο το εγωισμό και όχι το συμφέρον την Εθνικής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA