00:59, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Ο Μουσά Βαγκέ αρχίζει να βλέπει το τέλος του τούνελ

Ο δεξιός μπακ Μούσα Βάγκε τραυματίστηκε στο γόνατο τον Δεκέμβριο του 2020 όταν ήταν δανεικός στον ΠΑΟΚ και από τότε έχει ξεκινήσει τον μακρύ δρόμο αποκατάστασης.

Η κακοτυχία ξεκίνησε με τον Moussa Wague, στις 13 Δεκεμβρίου 2020, όταν έπαιζε δανεικός στον ΠΑΟΚ, ο νεαρός Σενεγαλέζος, 22 ετών τότε, έσπασε το δεξί του γόνατο μετά από μια άτυχη ενέργεια στον αγώνα της ελληνικής Super League με τον Άρη Θεσσαλονίκης (1-0) στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Με συμβόλαιο μέχρι το 2023 και ρήτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο παίκτης αρχίζει να βλέπει το τέλος του τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mundo Deportivo, η πρόβλεψη είναι ότι σε δύο μήνες θα μπορεί να παίξει ξανά. Είναι μόνο μια πρώτη εκτίμηση, αν και επιβεβαιώνουν ότι έχει μπει στην τελική φάση της μακροχρόνιας αποθεραπείας του που θα τον έχει αφήσει εκτός γηπέδων για περισσότερο από ένα χρόνο.

Και είναι ότι είχε τη χειρότερη διάγνωση όταν χτύπησε στο δοκάρι, ρήξη επιγονατιδικού τένοντα και οπίσθιου χιαστού του δεξιού γόνατος. Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη από τον γιατρό Ramon Cugat με την επίβλεψη των ιατρικών υπηρεσιών του συλλόγου της Barça. Ήδη τότε ανακοινώθηκε ότι θα μείνει εκτός για περίπου εννέα μήνες. Στις σωματικές συνθήκες πρέπει να προστεθεί και η ψυχική σκλήρυνση για να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια ακραία κατάσταση.