, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν καταθέτει υποψηφιότητα για το 2024 η Μαδρίτη

madriti-olumpiakoi-agones-2020

Η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια, δήλωσε ότι η ισπανική πρωτεύουσα δεν θα πρέπει να υποβάλει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, μετά την αποτυχία να αναλάβει τους Αγώνες το 2020.

«Νομίζω ότι, προς το παρόν, δεν θα υπάρξει καμία υποψηφιότητα για το 2024», δήλωσε, αναφέροντας ότι εκπροσωπεί την αρνητική άποψη επί του θέματος τόσο του βασιλιά Χουάν Κάρλος, όσο και του πρωθυπουργού της ιβηρικής χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Η Μποτέγια διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η κατασκευή ορισμένων εγκαταστάσεων που προορίζονταν για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως για παράδειγμα το συγκρότημα για τον υγρό στίβο, θα συνεχιστεί.

Ο ισπανικός Τύπος, πάντως, ασκεί κριτική στην Μποτέγια, στην οποία προσάπτει μια ελλιπή παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας, ενώ τη χρεώνει και για τα «φτωχά» αγγλικά της, με τα οποία απευθύνθηκε στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Να σημειωθεί ότι η Μαδρίτη είχε διεκδικήσει, επίσης ανεπιτυχώς, την ανάληψη των Αγώνων για το 2012 και το 2016, χάνοντας στη δεύτερη περίπτωση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.