, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

ΟΤΑΝ Ο ΒΡΥΖΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ!

Ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΟΚ και μέχρι πριν από λίγα χρόνια παίκτης του, στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2004, ο Ζήσης Βρύζας σε μια σπάνια συνέντευξη που είχε δώσει σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας, τα Σπορ της Καβάλας, όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου της Καβάλας.
vryzas-dimosievma
Το 1991, ο νεαρός Ζήσης, έχοντας μόλις ενηλικιωθεί, είχε ξεχωρίσει στο τοπικό πρωτάθλημα της Καβάλας, σκοράροντας κατά ριπάς, τόσο με την ομάδα του όσο και μρ τη μικτή Καβάλας. Οι σκάουτερ της εποχής είχαν εντοπίσει το χαρισματικό επιθετικό. Η μεγάλη ομάδα του νομού ο ΑΟΚ, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, όπως και «ομάδα της συμπρωτεύουσας» όπως λέει το δημοσίευμα, που δεν ήταν άλλη φυσικά από τον ΠΑΟΚ.
Ωστόσο η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να «κλέψει» το 18χρονο Ζήση και να τον κρατήσεί μέχρι το 1996, οπότε και θα πάρει το δρόμο για την Τούμπα. Στη συνέχεια ακολούθησαν η Περούτζια, η Φιορεντίνα, η Θέλτα, η Τορίνο και ο επαναπατρισμός στην Ξάνθη και το τέλος της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, μια βροχερή μέρα του Ιανουαρίου με αντίπαλο τη Λάρισα στην Τούμπα, όπου ο Φερνάντο Σάντος τον έβαλε στον αγώνα τα τελευταία λεπτά, μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων.
«Δύο είναι βασικές μου φιλοδοξίες. Η πρώτη είναι να καταφέρω μια μέρα να παίξω σε ομάδα Α’ Εθνικής και η δεύτερη να παίξω στην Εθνική Ελλάδος», έλεγε το ’91 ο 18χρονος Ζήσης Βρύζας, με τη μετέπειτα ιστορία να αποδεικνύει ότι οι προσδοκίες του ξεπεράστηκαν και με το παραπάνω.
Λευτέρης Ζαβλιάρης
 

#Tags: Καβάλα