11:58, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Ρίο 2016: Χωρίς τον προπονητή της αγωνίζεται αύριο στον μαραθώνιο η Σοφία Ρήγα!

Σοφία Ρήγα Γιάννης Διαγκόγλου μαραθώνιος
Είναι η μία από τις δύο Ελληνίδες που θα αγωνισθεί στο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά θα τρέξει… χωρίς να έχει δίπλα της τον άνθρωπο που την βοήθησε να κατακτήσει τους στόχους της. Τον προπονητή της Γιάννη Διαγκόγλου. Και αυτό γιατί η Ομοσπονδία δεν έβαζε τα 1200 ευρώ του εισιτηρίου για τον Πατρινό προπονητή, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι οι αμοιβές των Ομοσπονδιακών προπονητών είναι τεράστιες και σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του Γ. Δαγκόγλου φθάνουν τις… 25.000 ευρώ (χώρια τα «έξτρα»)! Ο ίδιος ο Γ. Δαγκόγλου σημείωσε:
«Eπειδή πολλοί γνωστοί, φίλοι, αθλούμενοι, αλλά και απλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί δεν πάω στο Ρίο, πιστεύω ότι καλό θα είναι να πω κάποια πράγματα για να ξεκαθαρίσω τους ακριβείς λόγους: Στους αγώνες δεν πάω για 1200 ευρώ. Ναι, τόσο στοιχίζει ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο με 3 πτήσεις, δύο ενδιάμεσους σταθμούς και 22 ώρες ταξίδι. Κι όμως ήμουν διατεθειμένος να μπω σε αυτήν την ταλαιπωρία, καθώς και στην υπόλοιπη ψυχολογική φθορά να κινούμαι μέσα στο Ολυμπιακό χωριό χωρίς διαπίστευση, σαν επισκέπτης, να τρώω σε τάπερ που θα μου έφερναν από το Ολυμπιακό Εστιατόριο και να κοιμάμαι στο κρεβάτι του φυσικοθεραπευτηρίου. Και ειλικρινά με έχουν συγκινήσει άνθρωποι όπως ο Γιώργος Γιατρουδάκης, Πρόεδρος του Γ.Σ. Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, ο οποίος προσφέρθηκε να μου πληρώσει μέρος των εξόδων, αλλά και ο Φίλιππος Πρεδάρης με τον ομώνυμο ξενώνα στην Γκούρα, που επίσης προσφέρθηκε, όπως και απλοί φίλαθλοι. Και για την αθλήτριά μου Σοφία Ρήγα, που επίσης θέλησε να μου πληρώσει όλο το εισιτήριο, παρ’ ότι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από μένα, δεν μπαίνω καν στον κόπο να πω… γιατί αρνήθηκα. Απόφασή μου να μην ταξιδέψω στο Ρίο για λόγους ηθικής τάξης. Δε δέχομαι στην Ελλάδα των μνημονίων να γίνεται έρανος για ένα αεροπορικό εισιτήριο 1200 ευρώ, τη στιγμή που ένας Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ αμείβεται με 25.000 ευρώ από την Ομοσπονδία και άλλα 15.000 ευρώ από την υπηρεσία από την οποία είναι αποσπασμένος»!
Η Σοφία Ρήγα αγωνίζεται την Κυριακή. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Όσο για τον προπονητή της,… θα την βλέπει από την τηλεόραση!
Πηγή: patrastimes.gr