Στον ΠΑΟΚ ο Αυστριακός Μ. Γκσπούρνινγκ…

PAOKFC.GR
Την απόκτηση του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον 32χρονο Αυστριακό τερματοφύλακα να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.
Ο Γκσπούρνινγκ ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, αλλά στην ομάδα της αυστριακής πρωτεύουσας δεν αγωνίστηκε ποτέ. Το 2001 παραχωρήθηκε στη Λιόμπεν, όπου έπαιξε για τρία χρόνια πριν υπογράψει στην Πάσινγκ.
Η αναγνώριση και η καταξίωση του υψηλόσωμου τερματοφύλακα έγινε όμως στην Ελλάδα, όταν το 2007 η Ξάνθη τον εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστεί την εστία της και ο Γκσπούρνινγκ δικαίωσε την ακριτική ομάδα, καθώς όχι μόνο έγινε βασικός αλλά κλήθηκε και στην Εθνική Αυστρίας.
Το καλοκαίρι του 2011 δεν συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη κι έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Στην ομάδα της Θράκης έμεινε ως τα μισά της περιόδου και ακολούθως έφυγε για τις HΠΑπροκειμένου να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα «σύμβολο» για τις ΗΠΑ, Κέισι Κέλερ. στους Σιάτλ Σάντερς.