, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Super League 2: Υπέρ της διακοπής η πλειοψηφία-"Σέντρα" απο τις 29 Ιουνίου

Την απόφαση να παίξουν τις τελευταίες 2 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας από τις 29 Ιουνίου και… βλέπουμε πήραν σήμερα στην SL2, ενώ παράλληλα θα έχουν σειρά επαφών με φόντο ενδεχόμενη αναδιάρθρωση. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η πλειοψηφία των ομάδων τάχθηκε υπέρ της διακοπής, όμως δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα 3/4 για να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Ωστόσο είναι μία ένδειξη ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει δράση, μόνο… εύκολο δεν είναι. Πιο συγκεκριμένα δικαίωμα ψήφου έχουν 17 ΠΑΕ, φορείς ή πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα οι 12 ομάδες της κατηγορίας, οι 3 εκπρόσωποι της FL, o πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ. Στην ψηφοφορία που έγινε συμμετείχαν 16, καθώς υπήρξε πρόβλημα με τον εκπρόσωπο της Δόξας Δράμας και η κάλπη… έβγαλε τα εξής αποτελέσματα: 6 υπέρ της διακοπής, 5 να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ισάριθμα «λευκά». Τα τελευταία «ανήκουν» σε ΕΠΟ, στον πρόεδρο Λεουτσάκο και στους εκπρόσωπους της FL, παρότι στη δική τους κατηγορία ψήφισαν πρόσφατα «λουκέτο». Κάτι που για το μέλλον… σημαίνει πολλά.
Ετσι φτάσαμε στη «μεσοβέζικη» λύση να γίνουν (εάν) οι 2 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας που απομένουν και ανάλογα την πορεία των συζητήσεων που θα υπάρξουν με ΕΠΟ, Υπουργείο κτλ, θα αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα play off (τα play out φαντάζει απίθανο να γίνουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.
1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας
2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.
3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.
4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.