fbpx

, Πέμπτη
18 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Το 'πε και το κανε, o Κούγιας …απέσυρε την Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα!


Του Θωμά Μίχου
Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, έκανε πράξη όλα όσα δήλωσε χθες, σύμφωνα με τα οποία η ομάδα του δεν θα κατέβαινε ξανά να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.
Η δήλωση αυτή, πήρε σάρκα και οστά σήμερα, αφού ο Κούγιας, απέστειλε εξώδικη δήλωση στην Ένωση της Β’ Εθνικής κατηγορίας  και τον πρόεδρο της , Σπύρο Καλογιάννη πως η Παναχαϊκή σταματά να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, ενώ ηδη ξεκίνησε η εκκαθάριση της εταιρίας.
Αφορμή για την απόφαση αυτή του Κούγια, στάθηκε το το χθεσινό παιχνίδι της Παναχαΐκή στο Αίγιο με τον Παναιγειάλιο που στιγματίστηκε από πολλά διαιτητικά λάθη και τα επεισόδια πριν την έναρξη του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή που πήρε ο γνωστός ποινικολόγος είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, αφού αποσύρει μία ομάδα, που έχει έδρα την Πάτρα (τρίτη πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα) από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005» που εδρεύει στην Πάτρα, επί της Λεωφόρου Πατρών – Κλάους, και εκπροσωπείται νομίμως υπό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, Αλέξιου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ.55.
ΠΡΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Θεμιστοκλέους, αριθμ.42 και εκπροσωπείται νομίμως υπό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, Σπύρου Καλογιάννη.
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, η ποδοσφαιρική μας εταιρία, λόγω εγκληματικών συμπεριφορών εγκληματιών διαιτητών και λόγω μεροληπτικών αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης, έχει εξαναγκαστεί να αγωνίζεται επί της προεδρίας σας, επί 3 χρόνια στην football league 2 και επί 3 χρόνια στην Football League 1, σημερινή Football League, με καμία ελπίδα, να αγωνιστεί οποτεδήποτε στην Super League.
Επειδή οι εγκληματικές συμπεριφορές, όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν την διαδικασία, μας έχουν οδηγήσει σε αγωνιστικό και οικονομικό μαρασμό, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ (Δημόσιο, ΙΚΑ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, τρίτα πρόσωπα) και συγχρόνως να κατασκευάζουμε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο.
Επειδή μετά την απουσία της οποιασδήποτε επίσημης αντίδρασης τόσο από εσάς, όσο και από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς και τους αθλητικούς δικαστές, στην δολοφονική επίθεση, την οποία δέχθηκε ο ιδιοκτήτης μας Αλέξιος Κούγιας, από μπράβους της ΠΑΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, με τους οποίους καθημερινά συνεργάζεστε, αλλά και μετά τον χθεσινό εξαναγκασμό μας, τόσο από τον παρατηρητή, τον οποίο εσείς ορίζετε, όσο και από την δική σας εντολή, ν’ αγωνιστούμε στο χθεσινό παιχνίδι με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ, παρά το ότι ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές μας ήταν λιπόθυμοι μέσα στο πούλμαν από την χρήση χημικών, που οι δύστυχοι αστυνομικοί έριχναν για να επιτρέψουν την είσοδο μας στο στάδιο του Αιγίου, αντιμετωπίζοντας οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των ποδοσφαιριστών μας, από την διοίκηση και τους οπαδούς της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ, διότι διαφορετικά, όπως ο παρατηρητής και ο διαιτητής τους αγώνα μας έκαναν γνωστό, θα μηδενιζόμασταν,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE KAI THN ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα εις αυτόν, στον οποίον απευθύνεται, προς γνώση του για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στο κείμενο επιδόσεώς του.
Αθήνα, 25.2.2014
Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΕ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε 2005
ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.