Τραγικό φινάλε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο: Σκοτώθηκε ποδηλάτης

Ιρανός ποδηλάτης Παραολυμπιακοί Αγώνες
Με τον πιο τραγικό τρόπο θα ολοκληρωθούν οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μετά την είδηση για τον θάνατό του Ιρανού ποδηλάτη Bahman Goldbarnezhad, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου κατηγορίας C4-5. O 48χρονος έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου και προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο. «Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) επιβεβαιώνει ότι ο 48 ετών,Bahman Goldbarnezhad ενεπλάκη σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους του αγώνα δρόμου», ανακοίνωσε η IPC.
Όπως ανέφερε το τηλεγράφημα του Reuters, «ο αθλητής έλαβε τις πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή λίγο πριν την άφιξή του». Ο επικεφαλής της IPC, Craig Spence δήλωσε σοκαρισμένος, τονίζοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. «Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Είμαι συντετριμένος».
Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Goldbarnezhad σε Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχε συμμετάσχει και στους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ την περασμένη Τετάρτη ο 48χρονος είχε καταλάβει την 14η θέση στον αγώνα χρονομέτρησης. «Ήταν ένας υποδειγματικός αθλητής ο οποίος, με την αγάπη και την ενέργεια, έβαλε τα δυνατά του για να προωθήσει και να προβάλει το Ιράν και να κάνει όλους μας περήφανους και στο τέλος έδωσε τη ζωή του γι αυτό», δήλωσε Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ιράν για να συμπληρώσει υπογραμμίζοντας: «Όλα τα μέλη της πολιτιστικής και αθλητικής οικογένειας του Ιράν εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το όνομα του θα γραφτεί στην περήφανη ιστορία του Ιράν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες».
Η ιρανική σημαία κυματίζει μεσίστια μαζί με αυτήν των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ συγκινητικές αναμένονται να είναι οι στιγμές στον αποψινό τελικό βόλεϊ όπου το Ιράν θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία. Στην αποψινή τελετή λήξης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της IPC, Sir Philip Craven.
«Αυτή είναι πραγματικά μία τραγική είδηση και οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά του συνόλου του Παραολυμπιακού Κινήματος είναι με την οικογένεια, τους φίλους του Μπαχμάν και καθώς και το σύνολο της εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής του Ιράν. Η οικογένεια των Παραολυμπιακών είναι ενωμένη με θλίψη σε αυτό το φοβερό δράμα που ρίχνει μια σκιά πάνω από τους Αγώνες».
Πηγή: othersportsnews.gr