, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θρήνος στο Άγιο Όρος για τον μοναχό Αθανάσιο που έπεσε σε γκρεμό! (ΦΩΤΟ)

agio-oros

Μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άγιο Όρος κοντά στην μονή Μονή Χιλανδαρίου. Όχημα της πυροσβεστικής και φορτηγό με μοναχούς έπεσαν σε γκρεμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πυροσβέστες εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο της πυροσβεστικής Δημήτρη Πιεράκο συντονιστή επιχειρήσεων του  αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος,για άγνωστη αιτία το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 40 περίπου μέτρων. “Αμέσως ειδοποιήθηκε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου όρους αλλά και οι μοναχοί της Μονής Χιλανδαρίου.Οι Σέρβοι μοναχοί έστειλαν μοναχό με δικό τους όχημα προκειμένου να βοηθήσει τους πυροσβέστες. Μετά από λίγα λεπτά και αυτό για άγνωστο λόγο έπεσε  σε χαράδρα ύψους 80 μέτρων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του μοναχού”

ROM1

Αυτή την ώρα η σορός του μοναχού μεταφέρεται με σκάφος του λιμενικού σώματος εκτός του Αγίου Όρους προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία -νεκροτομή.

Σε ότι αφορά την υγεία των δυο πυροσβεστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο οι θεράποντες ιατροί επισημαίνουν πως δεν κινδυνεύει η ζωή τους αλλά για να είναι σίγουροι θα πρέπει να περάσουν όπως είπαν δυο 24ωρα.”Γίνονται εξετάσεις είναι χτυπημένοι στο κεφάλι τον αυχένα και τα χέρια.Οι θεράποντες ιατροί μας είπαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους ,απλά θα πρέπει να περιμένουμε”επισημαίνει ο κ. Πιεράκος.

Μιλώντας στο karfitsa.gr ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου δηλώνει ότι “όλοι οι δρόμοι στο Άγιον Όρος δεν είναι δρόμοι ασφάλτου και έχουν κινδύνους. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς συνέβη το ατύχημα με το πυροσβεστικό όχημα. Στο ίδιο περίπου σημείο έγινε και το θανατηφόρο ατύχημα με τον μοναχό Αθανάσιο ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει και την πλήρωσε με τη ζωή του”. Ο ΄διος έστειλε επιστολή συλληπητηρίων στον ηγούμενο της Μονής, Μεθόδιο. 

ROM2

 Ιερά Μονή Χιλανδαρίου ή Σέρβικο Μοναστήρι

Το όνομα της προήλθε κατά πάσα πιθανότατα από το Γεώργιο Χιλανδάριο, ιδρυτή και κτήτορα της Μονής. Το 1198 ο αυτοκράτορας Αλέξιος Γ΄ ο Άγγελος έθεσε την εγκαταλειμμένη μονή στην εξουσία του Στέφανου Νεμάνια, ηγεμόνα (“μεγάλου ζουπάνου”) της Σερβίας και του Ράστκο δευτερότοκου γιου του, ως αιώνιο δώρο στους Σέρβους. Ο δεύτερος, προηγουμένως, είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια, έφτασε στον ΄Αθω και εκάρει ως μοναχός Σάββας. Τον ακολούθησε στη συνέχεια ο ηγεμόνας πατέρας του που έλαβε το όνομα Συμεών. Αυτοί ανήγειραν τη μονή, σε περιοχή που παραχωρήθηκε από τη Μονή Βατοπεδίου, πράξη που επικύρωσε με αυτοκρατορικό χρυσόβουλο ο Αυτοκράτορας Αλέξιος Γ΄ το 1198, ο οποίος επιπλέον έδωσε την εγκαταλειμμένη Μονή Ζυγού ως μετόχι στη Μονή Χιλανδαρίου. Η Μονή εμπλουτίσθηκε στη συνέχεια με αμύθητους θησαυρούς και κατέληξε να γίνει πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του σερβικού λαού του, από τον 13ο αιώνα.

Στις 4 Μαρτίου 2004 η Μονή υπέστη μεγάλη πυρκαϊά, η οποία κατέκαψε σχεδόν το ήμισυ του κτιριακού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.