, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δ. Ωραιοκάστρου: Νέα συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Νέα δράση συγκέντρωσης φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου με απόφαση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική δράση μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 ως την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. 

Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Λίστα ειδών

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί)

– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά)

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας

– Κονσέρβες

– Δημητριακά, παξιμάδια

Ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, όπως χειρουργικά τραπέζια, αναπνευστικές συσκευές, μηχανήματα υπερήχων και χειρουργικά κρεβάτια, καθώς και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνας Ζάπρα, στο τηλέφωνο 2313304068.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.