19:45, Πέμπτη
07 Ιουλίου 2022

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα οχήματα στον δήμο Θέρμης

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση του επιπέδου της καθαριότητας στους οικισμούς του δήμου αποκτήθηκαν τέσσερα νέα οχήματα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερα νέα απορριμματοφόρα οχήματα, τα οποία θα συμβάλουν στη συλλογή, τη μεταφορά και την εκφόρτωση απορριμμάτων σε όλη την έκταση του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για τέσσερα απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16 κυβικών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπως είναι γνωστό ο στόλος των οχημάτων είχε εξοπλιστεί με οκτώ οχήματα, τα περισσότερα εξ αυτών φορτηγά και τα οποία έχουν διατεθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας βελτιώνοντας το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Μάλιστα κάποια από τα οχήματα αυτά έχουν διατεθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Καθαριότητας, οι προσθήκες των νέων απορριμματοφόρων, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Αναλυτικά τα νέα οχήματα τα οποία προστέθηκαν στον υφιστάμενο στόλο του δήμου Θέρμης τον τελευταίο χρόνο είναι:

• Τέσσερα απορριμματοφόρα οχήματα
• Ένα φορτηγό το οποίο που χρησιμοποιείται ως κινητό συνεργείο για τεχνική υποστήριξη των οχημάτων που κινούνται καθημερινά για τις ανάγκες του τομέα της Καθαριότητας.
• Δύο φορτηγά τα οποία αξιοποιούνται για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας.
• Δύο φορτηγά που εξυπηρετούν ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
• Ένα φορτηγό στη Διεύθυνση Καθαριότητας για την περισυλλογή ογκωδών και τέλος
• Δύο HILUX CRUISER αγροτικά οχήματα εκ των οποίων ένα θα καλύπτει ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων από τα νεκροταφεία του δήμου και το άλλο συμβάλει στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.

Η παραλαβή των 4 νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου Θέρμης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στέλιου Γκιζάρη.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στέλιος Γκιζάρης ανέφερε σε δηλώσεις του με την παραλαβή των νέων οχημάτων:

“Η καθαριότητα στον δήμο μας είναι μια δύσκολη και καθημερινή προσπάθεια, στην οποία μετέχουμε όλοι, εργαζόμενοι και πολίτες. Καταφέραμε με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες να αυξήσουμε τόσο τους κάδους, όσο και τα οχήματα καθαριότητας και να ενισχύσουμε δραστικά με αυτόν τον τρόπο την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στον δήμο μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μοναδικό στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της υπηρεσίας τόσο ως προς τις μεθόδους περισυλλογής όσο και ως προς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων είναι απόρροια συστηματικού σχεδιασμού και επίμονης δουλειάς και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα τόσο στη λειτουργία όσο και στην εικόνα του δήμου μας, με τη νέα αυτή επένδυση”.