, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη του Απ. Τζιτζικώστα σε έργα υποδομής στην Πέλλα

Έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν και είναι σε εξέλιξη στην Πέλλα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του ηλεκτροφωτισμού κόμβων και γεφυρών του οδικού δικτύου της Πέλλας, με το οποίο πλέον 11 γέφυρες και επτά οδικοί κόμβοι της Πέλλας είναι πλήρως ηλεκτροφωτισμένοι και μάλιστα με σύγχρονες λάμπες τύπου Led.

«Στην Πέλλα φωτίζουμε πλέον και τα πιο δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου, μειώνοντας αποφασιστικά την επικινδυνότητα των δρόμων. Επίσης, με τις λάμπες τύπου Led έχουμε υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και βέλτιστο φωτισμό, ενώ τοποθετήσαμε και πίλαρ οδοφωτισμού τεσσάρων αναχωρήσεων, αλλά και στηθαία ασφαλείας κατά μήκος των οδών στις οποίες έχουμε νέο ηλεκτροφωτισμό, προκειμένου η παρέμβασή μας να είναι ολοκληρωμένη», δήλωσε ο Α. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους πραγματοποίησε αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο της συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που ασφαλτοστρώθηκε σε μήκος άνω των 4 χλμ. στο τμήμα μεταξύ Μαυροβουνίου, Σκύδρας, Λιποχωρίου, Καλυβίων και Αγίου Γεωργίου, αλλά και το επίσης ολοκληρωμένο έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού Λιποχωρίου – Κρύας Βρύσης, όπου τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και έγινε ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου 2,5 χλμ. και σε σημεία, τα οποία χαρακτηρίζονταν επικίνδυνα.

Επίσης, επέβλεψε την πορεία των εργασιών σε σημαντικά έργα υποδομής, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα, μεταξύ των οποίων, η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Πέλλας, η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στο Ριζό, μήκους 2 χλμ, παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχευτευτικότητας και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Λουδία και Τάφρου 66.

«Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Το έργο που γίνεται ειδικά στον τομέα των υποδομών είναι τεράστιο και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και θεωρώ ότι με μεθοδικότητα, με προγραμματισμό, με σκληρή δουλειά, με διαφάνεια και με σεβασμό στους πολίτες και στους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την Κεντρική Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ