Παίρνει σάρκα και οστά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (Φώτο, Βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες κατεδαφίσεις του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμη η πρώτη φάση των εργασιών.

Οι μπουλντόζες άρχισαν να κατεδαφίζουν τα κτίρια της πρώτης φάσης με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη να λέει πως “Η τοπική κοινωνία πάνω από 35 χρόνια περίμενε να ξεκινήσει αυτό το έργο. Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και συγκίνησης για τον δήμου Παύλου Μελά, το όραμα γίνεται πράξη. Σήμερα μπαίνουν τα μηχανήματα και αρχίζει η υλοποίηση αυτού του τεράστιου έργου για την Μακεδονία και όλη την Βόρεια Ελλάδα. Ένα πάρκο 340 στρεμμάτων θέλω να ελπίζω σε δύο χρόνια θα αποδοθεί σε κοινή χρήση στην τοπική κοινωνία και σε όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης”.

Ο προϋπολογισμός είναι 19 εκατομμύρια 610 χιλιάδες μέσω ΕΣΠΑ. Το σχέδιο περιλαμβάνει την διαμόρφωση βασικών υποδομών μέσα στο χώρο του στρατοπέδου ώστε να είναι προσβάσιμος ο χώρος ως πάρκο για όλους τους πολίτες. Θα έχει έξι πύλές εισόδου, τέσσερα πάρκινγκ, βασικές διαδρομές περιπάτου μέσα στον χώρο, τρία αναψυκτήρια εξέδρες παιχνιδιού, πέργκολες, κέντρο ρεύματος. Προβλέπονται όλες οι βασικές υποδομές των κτιρίων δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ηλεκτρισμού.

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών το πάρκο θα είναι κλειστό για τους πολίτες. Ο Θάνος Παπανικολάου εργολάβος δήλωσε “Ξεκινάμε με εφτά κατεδαφίσεις κατασκευών οι οποίες δεν είναι διαχειρίσιμες. Θα προχωρήσουμε σε κοπή κάποιων δέντρων μετά την άδεια του Δασαρχείου, στην γενική διαμόρφωση του οικοπέδου και στην περιμετρική περίφραξη. Στο σημείο ακόμη, θα φυτευτούν περίπου 2.500 δένδρα και 3.500 θάμνοι. Τον επόμενο χρόνο θα είναι χώρος πράσινου, γιατί θα είναι ένα πράσινο πάρκο και όχι χώρος τσιμέντου”.