Στ. Πέτσας: Κονδύλια ύψους 40 εκατ ευρώ απο το πρόγραμμα “‘Αργος” στους δήμους

Κονδύλια ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία καταφυγίων που θα φιλοξενούν τα αδέσποτα στους Δήμους και ετήσια χρηματοδότηση με 15 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ΚΑΠ εξήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Όπως τόνισε ο κ Πέτσας, την επόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Άργος» ΄ύψους 40 εκατομμύριων ευρώ αυτό θα αφορά όλους τους  δήμους που μέχρι σήμερα δεν έχουν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για τη δημιουργία καταφυγίων και επίσης έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τους ΚΑΠ κατά 15 εκατ ευρώ κάθε χρόνο για τα λειτουργικά έξοδα των καταφυγίων. Μέχρι σήμερα τα χρήματα για το σκοπό αυτό δεν ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι  μέχρι το Δεκέμβριο θα έχουμε εντάξει το 50% των έργων των Δήμων που έχουν κατατεθεί προς έγκριση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ώστε όπως είπε να υπάρξει ικανός χρόνος  από τους Δημάρχους να συμβασιοποιήσουν τα έργα και να αρχίσει η κατασκευή τους.

Δεσποινα Κρητικού