Θεσσαλονίκη: Έκαναν πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί σε νοσοκομείο – «Είναι επίπονο για τους ασθενείς»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να κάνει πλακόστρωτο τον δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο Άγ. Δημήτριος.

Όπως αναφέρει το  Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος «ένας τέτοιος δρόμος (καλντερίμι) όπου είναι υποχρεωμένα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο να τον χρησιμοποιούν κάθε μέρα, είναι επίπονος για ασθενείς που μεταφέρονται με κακώσεις, αιμορραγίες ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση. Επιπροσθέτως η αλλαγή του πεζοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους στους πεζούς και στους ηλικιωμένους που χρειάζεται να αλλάξουν πλευρά και να περάσουν απέναντι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Πολύ κουβέντα έγινε για την ανάπλαση της οδού Ελένη Ζωγράφου, που εξυπηρετεί το Γ.Ν.Θ. Άγιος Δημήτριος. Λόγω της ιστορικότητας των κτιρίων και της περιοχής (κάστρα) η ανάπλαση αύτη κάθε αύτη είναι σαν εικαστική παρέμβαση στο εν γένει τοπίο, εξαιρετική. Όμως ένας τέτοιος δρόμος (καλντερίμι) όπου είναι υποχρεωμένα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο να τον χρησιμοποιούν κάθε μέρα, είναι επίπονος για ασθενείς που μεταφέρονται με κακώσεις, αιμορραγίες ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση. Επιπροσθέτως η αλλαγή του πεζοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους στους πεζούς και στους ηλικιωμένους που χρειάζεται να αλλάξουν πλευρά και να περάσουν απέναντι. Παράλληλα η κατασκευαστική αυτή επιλογή του δρόμου είναι αδιαπέραστη από ηλεκτρικά αμαξίδια ΑΜΕΑ. Μετά από επικοινωνία μας να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο του Δήμου ( και πάνω από 30 παραπομπές τηλεφωνικές), καταφέραμε να μιλήσουμε με τον αρχιτέκτονα του έργου ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όλα έχουν προβλεφθεί και μελετηθεί. Εμείς ως Εργασιακό Σωματείο έχουμε πρόταση για τα ασθενοφόρα και θα την καταθέσουμε όταν μας ζητηθεί.