ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2000 νέα δέντρα στην πόλη μέσα σε ένα τρίμηνο

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
19/03/2024
Αυτοδιοίκηση
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2000 νέα δέντρα στην πόλη μέσα σε ένα τρίμηνο

Στη φύτευση 1.200 νέων δέντρων στη Νέα Παραλία και στο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή του Σέιχ Σου, αλλά και στη δημιουργία δύο ακόμη «Πάρκων Τσέπης», με στόχο να «πρασινίσει» όσο γίνεται περισσότερο η Θεσσαλονίκη, προχωρά τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινούν να φυτεύονται 700 δέντρα στο Ζωολογικό Κήπο, στο περιαστικό δάσος της πόλης, από πρόγραμμα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

 Ο συγκεκριμένος χώρος «χτυπήθηκε» από το φλοιοφάγο έντομο με αποτέλεσμα αρκετά κομμάτια πρασίνου του Ζωολογικού Κήπου να υποστούν ολική καταστροφή.
Σειρά θα πάρει η Νέα Παραλία, εκεί όπου αμέσως μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα φυτευτούν άλλα 500 δέντρα. Η αρχή θα γίνει από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου με επιδίωξη να «φουντώσει» και να αυξηθεί το πράσινο στο παραλιακό μέτωπο που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.


Σύμφωνα με το σχεδιασμό για να πρασινίσει η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο σύνολό της, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, απαιτούνται άλλα 500 δέντρα. Δεδομένου, όμως, ότι η τρέχουσα φυτευτική περίοδος ολοκληρώνεται στα μέσα Απριλίου, θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος φυτεύσεων από το φθινόπωρο και μετά.


«Μέχρι στιγμής έχουμε φυτέψει σε άδειες δενδροδόχους περίπου 1.100 δέντρα. Μαζί με αυτά που θα προστεθούον σε Ζωολογικό Κήπο και Νέα Παραλία θα ξεπεράσουμε τα 2.000 νέα δέντρα στην πόλη, μέσα σε ένα τρίμηνο. Από τα μέσα Απριλίου σταματάμε, καθώς ολοκληρώνεται η φυτευτική περίοδος και φροντίζουμε για τη συντήρηση και το πότισμα τους», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για το Πράσινο, Βασίλης Διαμαντάκης.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στους δημότες μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, όπως είναι η περιοχή της Τούμπας, ένα καινούργιο «Πάρκο Τσέπης». Πρόκειται για χώρο έκτασης περίπου 120 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Αμφιπόλεως και ο οποίος διαμορφώνεται μέσω χορηγίας.
Παράλληλα, υπάρχει συμφωνία της δημοτικής αρχής και με άλλη εταιρεία ώστε να «γεννηθεί» ένα ακόμη παρόμοιος χώρος. Τα σημεία έχουν εντοπιστεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης και έχουν δοθεί στο χορηγό ώστε να επιλέξει τον καταλληλότερο.
Επιχείρηση «πρασινισμού» των ακάλυπτων χώρων
Μέσα στους στόχους της δημοτικής αρχής είναι να δοθούν κίνητρα και στους ιδιώτες να πρασινίσουν τους ακάλυπτους χώρους που υπάρχουν στις οικοδομές, διαμορφώνοντας έτσι μικρές «οάσεις» πρασίνου.
Όπως ανέφερε ο κ.Διαμαντάκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος θέλουυν να υποστηρίξουν όλους τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές πολυκατοικιών που έχουν έναν αδιαμόρφωτο χώρο ώστε να φυτέψουν δέντρα, θάμνους, ακόμη και αρωματικά φυτά.
Ο δήμος θα βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να «μεταμορφώσουν» τους ακάλυπτους των σπιτιών τους σε πράσινα σημεία προσφέροντας δωρεάν όλα τα απαραίτητα δέντρα και φυτεύοντας τα, με την προϋπόθεση, βέβαια, οι δημότες να αναλάβουν τη συντήρηση τους.

Related Post

Δ. Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 856.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για απαλλοτρίωση ακινήτου

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου στο Λιμάνι

Το 8ο «Olympic Day Run» και το 1ο «Thessaloniki City Marathon», την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025

Στ. Αγγελούδης: Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να γράφει ιστορία

ΑΠΕ ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Δ. Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 856.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για απαλλοτρίωση ακινήτου
Αυτοδιοίκηση

Δ. Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 856.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για απαλλοτρίωση ακινήτου

Ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε ως προσωρινός δικαιούχος χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση ακινήτου,...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
16/09/2025
Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου στο Λιμάνι
Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου στο Λιμάνι

Μετά από 15 χρόνια ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι γέμισε και πάλι παιδικές φωνές. Το πλήρως ανακαινισμένο...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
15/09/2025
Next Post
Θεσσαλονίκη

ΕΛ.ΑΣ.: 654 συλλήψεις τις ημέρες της Καθαράς Δευτέρας - 11.336 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέταξε πυροτεχνήματα σε περιοχή «Νatura» για εφέ στο πάρτι του!

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται το Kapani Project

Ποιος ευθύνεται για την αύξηση των προστίμων;

ΕΟΠΥΥ: Κακόβουλα και παραπλανητικά μηνύματα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

ΥΠΕΞ για «Πίρι Ρέις»: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του

Τόκιο: Μεγάλη κούρσα από την Π. Εμμανουηλίδου και πρόκριση στα ημιτελικά (video)

Το καφεδάκι του αντιδημάρχου στο πιο πράσινο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Σπανός στον πάγκο του Ηρακλή

Το Ωραιόκαστρο τιμά τον Κουγιουμτζίδη

Ο Γιάννης που πάει παντού…

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Η ζωή αυτών των ζωδίων γίνεται καλύτερη από σήμερα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
16/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa