ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών – Ψήφισμα για την ικανοποίηση των αιτημάτων

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
13/02/2024
Αυτοδιοίκηση
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών – Ψήφισμα για την ικανοποίηση των αιτημάτων

Το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή (12/02) δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους αγώνες των αγροτών και ζητά στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη χάραξη αγροτικής πολιτικής με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης κοινωνίας για ασφαλή, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών.

Ολόκληρο το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:

Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το Δ.Σ του δήμου Νεάπολης – Συκεών χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία ως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία, που αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε..

Οι κατευθύνσεις αυτές επιβάλλουν περαιτέρω εμπόδια στις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και ανατροπές στις ενισχύσεις -επιδοτήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτών, προς όφελος των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Related Post

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

‘Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον κόμβο του Σταυρού

Ο Αγγελούδης γύρισε πίσω στη συνεδρίαση τον συστηματικά αποχωρούντα Ζέρβα

Δήμος Σιθωνίας – Πόρτο Καρράς: «Οδικός χάρτης» αποπληρωμής 4,5 εκατ. ευρώ σε 19 χρόνια, με αίτημα παραγραφής προσαυξήσεων

Συμπαραστεκόμαστε και σ’ αυτή τη μάχη των αγροτών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Είναι ένας αγώνας για την ίδια την ζωή τους και την υπόστασή τους.

Αυτή η πολιτική καταδικάζει τους αγροτοπαραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, την ώρα που έχει εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτοεφόδια, ενώ οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα.

Από τους αγρότες και κτηνοτρόφους θησαυρίζουν οι διάφοροι επιχειρηματίες, οι οποίοι με την απογείωση των τιμών “200% από το χωράφι στο ράφι”, φέρνουν σε απόγνωση τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια. Μας αφορά όλες κι όλους, γιατί ενώ αγρότες πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι μεσάζοντες και τα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν αυξάνοντας, μόνο για φέτος, τον τζίρο τους κατά 700 εκ. €, ενώ ο όγκος των πωλήσεων πέφτει!

Η εργαζόμενη κοινωνία και οι μικροί και μεσαίοι αγρότες ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ έφτασε τα 11 δισ. € μόνο για φέτος. Ο δρόμος και οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι η φυσική αντίδραση σε μια σειρά αποφάσεων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες αλλάζουν το χάρτη της Πρωτογενούς Παραγωγής στην χώρα μας και την μετατρέπουν σε υπόθεση λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και παραγωγών.

Ταφόπλακα για όλους τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς επίσης, αποτελεί η αναγγελία για την αλλαγή του κανονισμού ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ, που προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και να μεταφέρει το κόστος ασφάλειας εξολοκλήρου στους παραγωγούς.

Η αγροτική πολιτική χρειάζεται σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης κοινωνίας για ασφαλή, ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα, ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος και άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Εκφράζουμε γι άλλη μια φορά την αλληλεγγύη στον αγώνα τους γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι προϋπόθεση για μια δημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού.

Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

-την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος,

-100% αποζημιώσεις για τις ζημιές,

-μείωση του κόστους παραγωγής,

-αφορολόγητο πετρέλαιο,

-κατώτατες εγγυημένες τιμές

-στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Tags: Δήμος Νεάπολης-ΣυκεώνΘεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αγγελούδης: Στον Δ. Θεσσαλονίκης γίνεται δουλειά και όχι πολιτική
Αυτοδιοίκηση

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλλαγές στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/01/2026
‘Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον κόμβο του Σταυρού
Αυτοδιοίκηση

‘Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον κόμβο του Σταυρού

Εκτεταμένα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της,...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/01/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Νεαρός πετάει στον Θερμαϊκό ηλεκτρικό πατίνι (Video)

Θεσσαλονίκη: Νεαρός πετάει στον Θερμαϊκό ηλεκτρικό πατίνι (Video)

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa