ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη στο επίκεντρο του θεματικού συνεδρίου που διοργανώνει ο Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
05/12/2022
Αυτοδιοίκηση
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Με τη διοργάνωση ενός θεματικού συνεδρίου για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη ολοκληρώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τις δράσεις του έργου  Terra-Mine  για την ανάδειξη και προβολή της λατομικής περιοχής του Ασβεστοχωρίου.

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ, αναπτύσσει τη θεματολογία του πάνω σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα:

(α) Παρουσίαση της ιδέας, των δράσεων και των αποτελεσμάτων του Terra–Mine από τους δύο βασικούς φορείς που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του έργου, το Δήμο Μαντάν και το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

(β) Θεματικές μορφές τουρισμού και τοπική ανάπτυξη, όπου οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα εστιάσουν στον περιηγητικό και συνεδριακό τουρισμό, δύο μορφές τουρισμού που βρίσκονται ψηλά στον τουριστικό σχεδιασμό του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Related Post

Ο Αγγελούδης γύρισε πίσω στη συνεδρίαση τον συστηματικά αποχωρούντα Ζέρβα

Δήμος Σιθωνίας – Πόρτο Καρράς: «Οδικός χάρτης» αποπληρωμής 4,5 εκατ. ευρώ σε 19 χρόνια, με αίτημα παραγραφής προσαυξήσεων

Η «μάχη» Αγγελούδη για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης 

Κάλαντα των Χριστουγέννων στην Περιφέρεια και στο Δήμο

(γ) Σύγχρονες προσεγγίσεις και εργαλεία τουριστικής προβολής, με έμφαση στην ταυτότητα και το μάρκετινγκ τόπου, το ψηφιακό μάρκετινγκ και τη σύνδεσή του με τη σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές – ο κάθε ένας και η κάθε μία τους με σημαντική εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα τους – θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους κινούμενοι στην παραπάνω θεματολογία και θα ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με το παρευρισκόμενο κοινό αναφορικά με τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει επενδύσει σημαντικά τόσο στη δημιουργία σύγχρονων συνεδριακών υποδομών, πολιτιστικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και στην αξιοποίηση και ανάδειξη της οικοπολιτιστικής κληρονομιάς των οικισμών και των δημοτικών ενοτήτων του, με γνώμονα την ενίσχυση της ελκυστικότητάς του τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες.

Το έργο Terra-Mine εντάσσεται σ’ αυτόν το συνολικό σχεδιασμό του Δήμου επικεντρώνοντας στα λατομεία του Ασβεστοχωρίου και την ιστορία τους, συνδέοντάς τα ταυτόχρονα με την προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Μία εφαρμογή ξενάγησης για κινητά και ένα ψηφιακό παιχνίδι είναι τα βασικά εργαλεία που ανέπτυξε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο του έργου και τα οποία στοχεύουν να γνωρίσουν στον επισκέπτη το επάγγελμα του λατόμου, την περιοχή των λατομείων και τον οικισμό του Ασβεστοχωρίου που αναπτύχθηκε γύρω από αυτά. Παράλληλα, επιτεύχθηκε η εναέρια φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση σχεδόν όλης της έκτασης της λατομικής περιοχής, εξασφαλίζοντας στο Δήμο αξιόλογο οπτικοακουστικό υλικό και τοπογραφικό υπόβαθρο για μελλοντικές δράσεις.

Βασικές πληροφορίες για το έργο Terra–Mine

Το έργο Terra-Mine – “Βιώσιμη οικοπολιτιστική αξιοποίηση περιοχών μεταλλείων και λατομείων στη διασυνοριακή περιοχή” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.

Το έργο Terra-Mine περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αποσκοπούν στην αποκατάσταση, την αξιοποίηση και ανάδειξη μεταλλείων και λατομείων στη διασυνοριακή περιοχή, ως αναπόσπαστα στοιχεία της γεωπολιτιστικής της κληρονομιάς, με γνώμονα την ενίσχυση της ελκυστικότητάς της. Ορίζοντας ως βασικές περιοχές παρέμβασης το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Δήμο Μαντάν, διερευνώνται πολύπλευρα οι δυνατότητες και οι προοπτικές αξιοποίησης αυτής της ιδιαίτερης βιομηχανικής κληρονομιάς προς την κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, μελετώντας μάλιστα και αντίστοιχες διεθνείς καλές πρακτικές στο πεδίο αυτό.

Το έργο Terra–Mine συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V–A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.

Tags: Δήμος Πυλαίας – ΧορτιάτηΘεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αγγελούδης: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος»
Αυτοδιοίκηση

Ο Αγγελούδης γύρισε πίσω στη συνεδρίαση τον συστηματικά αποχωρούντα Ζέρβα

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μεταξύ του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,...

Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
30/12/2025
Δήμος Σιθωνίας – Πόρτο Καρράς: «Οδικός χάρτης» αποπληρωμής 4,5 εκατ. ευρώ σε 19 χρόνια, με αίτημα παραγραφής προσαυξήσεων
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Σιθωνίας – Πόρτο Καρράς: «Οδικός χάρτης» αποπληρωμής 4,5 εκατ. ευρώ σε 19 χρόνια, με αίτημα παραγραφής προσαυξήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της διοίκησης για τις δικαστικές απαιτήσεις της εταιρείας. Στο τραπέζι επιστροφή μόνο...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
29/12/2025
Next Post

Συνελήφθησαν 33 άτομα σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Πέντε απρόσμενα οφέλη του να κρατάτε ημερολόγιο

Ποια ζώδια το 2026 θα βγουν κερδισμένα και ποια όχι

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
24/12/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa