Ζέρβας σε Καραμανλή: «Να τελειώσουμε με το ράβε – ξήλωνε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης»

«Σβάρνα» τα υπουργεία πήρε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την παρουσία του στην Αθήνα με σκοπό να προωθήσει θέματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ.Καραμανλή έθιξε ο δήμαρχος το θέμα της αυστηροποίησης του πλαισίου αναφορικά με την εκτέλεση έργων στους δρόμων των πόλεων από οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι συχνά προχωρούν σε παρεμβάσεις κατά τρόπο πρόχειρο, ακόμη κι επικίνδυνο για οδηγούς και πεζούς. Ο κ.Ζέρβας σημείωσε με έμφαση ότι η λογική του «ράβε ξήλωνε» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Άλλωστε, λίγα 24ωρα έζησε στο «πετσί» του ο δήμος Θεσσαλονίκης την κατάσταση με τις τρύπες στους δρόμους και πόσο μάλλον τους νεο-ασφαλτοστρωμένους. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η πίσσα στην Αγίου Δημητρίου και συνεργείο οργανισμού κοινής ωφελείας έσκαψε για να επιδιορθώσει βλάβη σε αγωγό ύδρευσης. Ο κ.Ζέρβας, τότε, είχε δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να επικοινωνήσουν αυτοστιγμεί με τον αρμόδιο οργανισμό και να απαιτήσουν την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του δρόμου.