Αύξηση του ορίου του τζίρου για την απαλλαγή ΦΠΑ ζητούν οι έμποροι - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αύξηση του ορίου του τζίρου για την απαλλαγή ΦΠΑ ζητούν οι έμποροι

Στις περισσότερες χώρες-μέλη, προσθέτει ο...

C961FC7128504F804B8D085EE6E70D97Προς τη θετική κατεύθυνση εκτιμούν οι έμποροι ότι βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξαίρεση από τη χρέωση ΦΠΑ για περίπου 4 στους 10 πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με «μπλοκάκι».

Παράλληλα, όμως, δια του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, ζητούν την αύξηση του ορίου του τζίρου για τον οποίο θα ισχύσει το μέτρο από τις 10.000 ευρώ, όπως προβλέπει το σχέδιο, τουλάχιστον στα 20.000 ευρώ. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης «η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι θετική, αλλά όχι αρκετή…» υπενθυμίζοντας ότι ο μέσος όρος του τζίρου απαλλαγής στην ευρώπη των 28 είναι τα 28.000 ευρώ 

Στις περισσότερες χώρες-μέλη, προσθέτει ο Βασίλης Κορκίδης, η εξαίρεση κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία η εξαίρεση φθάνει αντίστοιχα τα 90.000 και 95.000 ευρώ. 

«Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο, περισσότερο διευκολύνει τη γραφειοκρατία της διαδικασίας περιοδικών δηλώσεων και ελέγχων, ενώ λιγότερο λειτουργεί ως ελάφρυνση φόρου και τιμών, αφού αντίστοιχα ο ΦΠΑ των αγορών και των δαπανών δεν θα εκπίπτει» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

protothema.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ