Αυξήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις του Ιουλίου στην Ελλάδα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αυξήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

φωτο Σάββας Αυγητίδης
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη κυριαρχεί ο φόβος της τρομοκρατίας

Χαλκιδική φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΠαραμένει ρευστό το τουριστικό τοπίο στην Ελλάδα, καθώς η τρομοκρατία και ο φόβος έχουν εξαπλωθεί στην Ευρώπη επηρεάζοντας τις μετακινήσεις. Ο αριθμός των αφίξεων έχει μετατραπεί σε «τραινάκι του λούνα παρκ» καθώς αν και έχει χαμηλώσει ο πήχης των προσδοκιών, οι αεροπορικές αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 9,1%, ενώ οι οδικές αφίξεις είδαν να παίρνουν την ανιούσα κατά 1,6%.

Έτσι, τον Ιούλιο καταγράφηκαν 306.000 περισσότερες αφίξεις από πέρυσι, αεροπορικώς και οδικώς. Οι αεροπορικές αφίξεις του Ιουλίου στην Αθήνα σημείωσαν αύξηση κατά 10%, στις Κυκλάδες κατά 8,7%, στην Κρήτη κατά 12,8%, στην Κέρκυρα κατά 14,7%, στη Θεσσαλονίκη κατά 11,4%, στη Ρόδο κατά 11,6%, ενώ μείωση υπήρξε στην Κω (κατά 13%), στη Σάμο (-16%) και στη Μυτιλήνη κατά 62%.

Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, κατά τον μήνα Ιούλιο 2016, το τριεθνές σημείο εισόδου, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία σημείωσαν αύξηση +26,8%, +3,8%, +3,7% και +46,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η ΠΓΔΜ κατέγραψε μείωση – 7,2%.Σε επίπεδο επταμήνου, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο +6,4% ή περίπου +556.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας.

Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων των οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο επτάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -4,8% ή περίπου -307.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015. Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή, σχολιάζει σχετικά ο ΣΕΤΕ, προσθέτοντας: Η ισχυροποίηση του ρεύματος «last minute», δημιουργεί προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ από την αρχή του χρόνου για αύξηση των αφίξεων +6%, όμως στη παρούσα φάση φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου αντίστοιχης αύξησης των εσόδων.

toxrima.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ