Αυξήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις του Ιουλίου στην Ελλάδα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αυξήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

φωτο Σάββας Αυγητίδης
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη κυριαρχεί ο φόβος της τρομοκρατίας

Χαλκιδική φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΠαραμένει ρευστό το τουριστικό τοπίο στην Ελλάδα, καθώς η τρομοκρατία και ο φόβος έχουν εξαπλωθεί στην Ευρώπη επηρεάζοντας τις μετακινήσεις. Ο αριθμός των αφίξεων έχει μετατραπεί σε «τραινάκι του λούνα παρκ» καθώς αν και έχει χαμηλώσει ο πήχης των προσδοκιών, οι αεροπορικές αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 9,1%, ενώ οι οδικές αφίξεις είδαν να παίρνουν την ανιούσα κατά 1,6%.

Έτσι, τον Ιούλιο καταγράφηκαν 306.000 περισσότερες αφίξεις από πέρυσι, αεροπορικώς και οδικώς. Οι αεροπορικές αφίξεις του Ιουλίου στην Αθήνα σημείωσαν αύξηση κατά 10%, στις Κυκλάδες κατά 8,7%, στην Κρήτη κατά 12,8%, στην Κέρκυρα κατά 14,7%, στη Θεσσαλονίκη κατά 11,4%, στη Ρόδο κατά 11,6%, ενώ μείωση υπήρξε στην Κω (κατά 13%), στη Σάμο (-16%) και στη Μυτιλήνη κατά 62%.

Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, κατά τον μήνα Ιούλιο 2016, το τριεθνές σημείο εισόδου, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία σημείωσαν αύξηση +26,8%, +3,8%, +3,7% και +46,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η ΠΓΔΜ κατέγραψε μείωση – 7,2%.Σε επίπεδο επταμήνου, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο +6,4% ή περίπου +556.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας.

Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων των οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο επτάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -4,8% ή περίπου -307.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015. Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή, σχολιάζει σχετικά ο ΣΕΤΕ, προσθέτοντας: Η ισχυροποίηση του ρεύματος «last minute», δημιουργεί προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ από την αρχή του χρόνου για αύξηση των αφίξεων +6%, όμως στη παρούσα φάση φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου αντίστοιχης αύξησης των εσόδων.

toxrima.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ