Αυξήθηκε η επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Αυξήθηκε η επιχορήγηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου

tainiaΜετά την κατάργηση του ειδικού φόρου στα εισιτήρια του σινεμά, που αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την ελληνική παραγωγή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αύξηση της επιχορήγησης προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ότι η διάταξη θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων, από το υπουργείο Πολιτισμού διευκρινίζεται ότι:

Η διάταξη για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς από τα εισιτήρια του κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής ταινιών, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη σχετικά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση της συμφωνίας. Ενήμερος, εξάλλου, για το θέμα και σύμφωνος για τους σχετικούς χειρισμούς είναι και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο, θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομικών.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ