Αύριο "κληρώνει" για τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Αύριο «κληρώνει» για τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

syriza-sima-logotupo

Τον γρίφο των υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου καλείται να λύσει την Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδριάζει με θέμα την προετοιμασία και την επιλογή των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επικράτηση σε τουλάχιστον δύο ή τρεις περιφέρειες και ταυτόχρονα οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα στηρίξει να είναι και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εντάξει στην εκλογική μάχη κεντρικά στελέχη του κόμματος, μολονότι ως τώρα έχει συναντήσει την άρνηση των περισσοτέρων απ’ όσους έχουν ερωτηθεί για το ενδεχόμενο.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Αττική, σχεδιάζεται να τεθεί επικεφαλής η βουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Στην περιφέρεια της Κρήτης συζητούνται τα ονόματα των βουλευτών Γ. Σταθάκη και Μ. Κριτσιωτάκη, ενώ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου. Για τον δήμο της Αθήνας έχει ζητηθεί από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήδη από την περασμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έχει εκφράσει την αντίρρησή της.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το μεσημέρι της Παρασκευής o γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας προεξόφλησε ότι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές θα είναι και βουλευτές του κόμματος.

«Θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι έντονα πολιτική μάχη που θα προσδιορίσει και το μέλλον της χώρας» είπε και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο, διατάσσουμε τις πολιτικές δυνάμεις μας, για να δώσουμε τη μάχη με πολιτικό χαρακτήρα στη λογική ότι ακόμη και αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές πριν, θα πρέπει να είναι εμφανής η αναντιστοιχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη λαϊκή θέληση. Σ’ αυτή τη λογική και με βάση τη δική μας αντίληψη για το πώς πρέπει να δουλέψουν τα στελέχη και οι βουλευτές μας, θα ανακοινώσουμε και τους υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους και θα καθορίσουμε τη διαδικασία προκριματικής εκλογής που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Θα είναι και βουλευτές. Με τον τρόπο που λειτουργούμε, σε ό,τι αφορά τους δήμους, θα έχουν σημασία οι αποφάσεις των οργανώσεων. Στους δήμους στηρίξεις θα παράσχουμε και δεν θα ανακοινώσουμε εμείς τους υποψηφίους

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ