Τσουχτερά πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν τις φορολογικές δηλώσεις! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν τις φορολογικές δηλώσεις!

Πόσες εκκρεμούν και πόσα θα πληρώσουν όσοι δεν θα...

forologikes-dilwseis

Από την μια πλευρά βρίσκονται οι φορολογούμενοι που έμπλεξαν με την απεργία των φοροτεχνικών και από την απέναντι βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών που βάζει σε προτεραιότητα την εισροή ρευστού στα άδεια δημόσια ταμεία.

Οι μεν ζητούν περαιτέρω παράταση ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα και ενώ εκκρεμούν άλλες περίπου 700.000 φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, με το χρόνο στην κλεψύδρα να στερεύει επικίνδυνα.

Από την αρχή της περιόδου υποβολής μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί συνολικά 5.315.963 δηλώσεις φόρου εισοδήματος έναντι των συνολικών 6,1 εκατομμυρίων δηλώσεων. Από τις 5.269.338 που εκκαθαρίστηκαν οι 1.911.337 ( ποσοστό 36,37% ) ήταν χρεωστικές με μέσο φόρο περίπου 1330 ευρώ με το σύνολο του αναλογούντα φόρου να φτάνει τα 2,55 δισ. ευρώ. Οι 904.843 (ποσοστό 17,7%) είναι πιστωτικές με μέση επιστροφή 282 ευρώ στην δήλωση ενώ το σύνολο του φόρου που θα πρέπει να επιστραφεί πρέπει να φτάνει τα 255 εκ ευρώ. Μηδενικές ήταν 2.453.158 δηλαδή το 46,6% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι τώρα. toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ