Αυτά συμφωνήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Αυτά συμφωνήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο

maximou samaras1

Εφόσον προκύψουν απολύσεις στα ελληνικά αμυντικά συστήματα και την ελληνική βιομηχανία όπλων, να προσμετρηθούν στις απολύσεις. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, εφόσον η δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

«Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επιπλέον εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400-500.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα των 1349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας. «Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές επισημαίνοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

Ακόμη, έγινε μια πρώτη κουβέντα και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτό το αίτημα, πάντως, δεν υπάρχει απάντηση και η αντίδραση της τρόικας δεν είναι ούτε αρνητική, ούτε θετική.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ