Αυτές οι 5 εταιρείες πλουτίζουν κάθε φορά που ένας διάσημος μπουγελώνεται - Karfitsa.gr
Διεθνή

Αυτές οι 5 εταιρείες πλουτίζουν κάθε φορά που ένας διάσημος μπουγελώνεται

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια για το ALS

ice_bucketΤα μπουγελώματα για καλό σκοπό έχουν γίνει η νέα μόδα, με διάσημους ανά την υφήλιο να αναρτούν στο ίντερνετ τα βίντεο όπου λούζονται με έναν κουβά παγωμένο νερό. Στόχος της καμπάνιας, η επιτυχία της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ή αλλιώς νόσου του Lou Gehrig).

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια για το ALS τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς μόνο την Τρίτη που μας πέρασε, δωρήθηκαν 8,6 εκατ. δολάρια.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτή τη στιγμή, μια σειρά από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικές κλινικές και πανεπιστήμια αναζητούν μία θεραπεία για το ALS. Οι μεγάλες δωρεές μπορεί να βοηθήσουν να βρεθεί.

Τον Αύγουστο, το ALS Association άρχισε να χρησιμοποιεί τις δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί, δίνοντας 21 πακέτα χρηματοδότησης σε επιστήμονες, το ύψος των οποίων ανερχόταν σε 3,5 εκατ. δολάρια.

Αλλά και πέραν της απευθείας χρηματοδότησης όσων δουλεύουν πάνω στη συγκεκριμένη νόσο, η αυξημένη δημοσιότητα που παίρνει το ALS ενθαρρύνει τις μεγάλεςφαρμακευτικές να αναζητήσουν τη θεραπεία.

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς:

* Biogen: Η εταιρεία εντείνει τις έρευνές της για το ALS, αφότου ένα πειραματικό φάρμακο απέτυχε σε τελικό στάδιο των δοκιμών του, στις αρχές του 2013. Τώρα, επιχειρεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία της προηγούμενης έρευνας για να κάνει μία νέα προσπάθεια.

* Avanir Pharmaceuticals: Αυτή η φαρμακευτική ανακοίνωσε φέτος θετικά αποτελέσματα στις έρευνες γύρω από το φάρμακο Nuedexta, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη νευρολογική κατάσταση PBA, που χαρακτηρίζεται από ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα κλάματος και γέλιου, που αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σύμπτωμα του ALS. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 69% από τις αρχές του έτους.

* Isis Pharmaceuticals: Πραγματοποιεί έρευνες για το ALS από το 2010 και πέρυσι ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά της να “απενεργοποιήσει” το μεταλλαγμένο γονίδιο που προκαλεί τη νόσο. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 20% τον τελευταίο μήνα.

* Sanofi: Έχει το μοναδικό φάρμακο αντιμετώπισης του ALS που έχει εγκριθεί από την αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων. Το Rilutek, που έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής όσων πάσχουν από τη νόσο, πουλήθηκε στην ελβετική Covis Pharma το 2013. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 4% αυτό το μήνα.

* Bristol-Meyers Squibb: Τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τις διαφοροποιήσεις του ανοσοποιητικού, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κάτι για τη θεραπεία του ALS. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 2% τον τελευταίο μήνα.

πηγή newmoney.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ