Αυτοί είναι οι μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Αυτοί είναι οι μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ!

Θέσεις και δουλειές για... συνεργάτες και κομματικά στελέχη

ypoyrgika-edrana2-660x300

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 171 καρέκλες απαιτούνται για να βολευτούν οι μετακλητοί που έχουν διοριστεί έως σήμερα στον στενό πυρήνα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα  με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης στην γραμματεία του πρωθυπουργού, της κυβέρνησής και στα γραφεία των υπουργών Επικρατείας έχουν διοριστεί 171 μετακλητοί, ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες με αποτέλεσμα να προκύπτει το ερώτημα: που χωράνε όλοι αυτοί; Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Ιουλίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 78!

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του κ Βερναρδάκη που κατατέθηκε στη Βουλή προς απάντηση βουλευτών της ΝΔοι μετακλητοί στο γραφείο του πρωθυπουργού και των υπουργείων ανέρχονται σε 634 που σημαίνει ότι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015 αυξήθηκαν κατά 80.

Πέραν των 171 υπαλλήλους των γενικών γραμματειών πρωθυπουργού και κυβέρνησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών εργάζονται 57 υπάλληλοι, όσοι και στο υπουργείο Οικονομίας, του Γιώργου Σταθάκη. Στο υπουργείο Οικονομικών 41, στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης 54, στο Υπουργείο Υγείας 23, στο Υπουργείο Παιδείας 36, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 30, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, 30, στο Υπουργείο Εσωτερικών 57, ενώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 34.

Πάντως, από μια σύγκριση ανάλογων στοιχείων που είχε διαβιβάσει στην Βουλή το2013 ο τότε υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και για τα υπουργεία των οποίων οι δομές δεν έχουν αλλάξει, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: Σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει 18 μετακλητούς ενώ στις 11.3.2013 είχε 16.
Το Δικαιοσύνης έχει 30 και τότε 20.

Το Εθνικής Άμυνας έχει σήμερα 34 και το 2013, 12. Το Εξωτερικών είχε τότε 32 και σήμερα έπεσε στους 28.

Το Υγείας έπεσε σήμερα στους 23 από 28 ενώ στο Περιβάλλοντος αυξήθηκε από 29 στους 30.

Metaklitoi1

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ