Bliss στην Karfitsa: «Το ‘’πυροτέχνημα’’ φήμης των talent show δεν συγκρίνεται με τα χρόνια δουλειάς» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Bliss στην Karfitsa: «Το ‘’πυροτέχνημα’’ φήμης των talent show δεν συγκρίνεται με τα χρόνια δουλειάς»

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Οι Bliss είναι ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η ποπ μπάντα από την αρχή της δημιουργίας της έχει ανοδική πορεία κατακτώντας όλο και περισσότερο κοινό σε όλη την χώρα. Η θετική ενέργεια που μεταφέρει και μεταδίδει στους θεατές επί σκηνής, αλλά και το ξεσηκωτικό τους ρεπερτόριο είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν sold out τις εμφανίσεις τους. Οι Bliss σε συνέντευξη τους στην Karfitsa τόνισαν μεταξύ άλλων: «Αυτά που χρειάζεται ένας μουσικός για να εξελιχθεί είναι η διάθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά με τις μουσικές του ικανότητες». 

Ποιοι είναι οι Bliss;

Οι Bliss δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2014. Σαν «έμπνευση» ξεκίνησαν από τον Μάκη Γεωργίου και τον παλιό κιθαρίστα της μπάντας. Από την αρχική σύνθεση έχουν μείνει ο Μάκης και ο Στέργιος Στέφανος. Τον Απρίλιο του 2015 ήρθαν η Εβίτα Αγαΐτση και ο Στέλιος Σεκέρογλου και τον Σεπτέμβριο ο Δημήτρης Κολυμβάνος.

Ως συγκρότημα έχετε βάση σας τη Θεσσαλονίκη. Ένας μουσικός χρειάζεται να έχει κάποια γεωγραφική βάση για να μπορέσει να εξελιχθεί;

Αυτά που χρειάζεται ένας μουσικός για να εξελιχθεί είναι πιστεύουμε η διάθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά με τις μουσικές του ικανότητες και ίσως και με τη σύνθεση δικιάς του μουσικής, αλλά και να βρει τα κατάλληλα άτομα να τον πλαισιώσουν. Όσο κι αν έχεις μέσα σου την «κάψα» για μουσική, πρέπει να βρεις κι άλλους ανθρώπους γύρω σου που να έχουν το ίδιο όραμα με σένα. Δεν έχει τόση σημασία το κοινό όταν ξεκινάει κανείς, αρκεί να προσπαθούν οι μπάντες και οι μουσικοί να εμφανίζονται ζωντανά αρκετά συχνά. Είναι μεγάλη η πρόοδος που γίνεται μετά από κάθε ζωντανή εμφάνιση και είναι πολλά τα πράγματα που φαίνονται κυρίως στο live. Είναι πράγματα που, ας το πούμε έτσι, δεν φαίνονται στις πρόβες.

Πως γίνεται σε ένα συγκρότημα με πέντε μέλη που ο καθένας έχει τις δικές του μουσικές καταβολές να συνυπάρξουν και να παρουσιαστούν στο κοινό;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν πολλές αλλαγές μελών για να φτάσουμε σε αυτή τη σύνθεση που δουλεύει αρμονικά. Αρχικά, χρειάζεται να υπάρχει ένα κοινό μουσικό όραμα. Να μας αρέσει όλους η μουσική που παίζουμε. Ο κοινός άξονας σε εμάς είναι η ποπ μουσική, ή μάλλον καλύτερα η mainstream μουσική, καθώς και η λίγο πιο rock ενορχήστρωση. Το πιο σημαντικό είναι όμως να υπάρχει αρμονία και στην καθημερινή συνεργασία, να μπορείς να συνυπάρχεις με τον άλλον χωρίς να αφήνεις μικροπράγματα να σε επηρεάζουν.

Ένας νέος μουσικός στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να πάει σε ένα talent show για να γίνει γνωστός και να του έρθουν  -περισσότερες- προτάσεις;

Σε κάποιον που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη μουσική σκηνή η πραγματικότητα φαίνεται κάπως έτσι. Η αλήθεια είναι όμως ότι παντού στη χώρα υπάρχουν νέοι μουσικοί και νέες μπάντες που κάνουν πολλά live, ηχογραφούν κομμάτια και χτίζουν σιγά σιγά το όνομά τους. Το «πυροτέχνημα» φήμης που παίρνεις από ένα talent show δεν μπορεί να συγκριθεί με τα χρόνια δουλειάς και υπομονής και άλλωστε από μόνο του δεν αρκεί για να σε κρατήσει στο προσκήνιο. Είναι σίγουρα ένα μέσο που σε αναδεικνύει, αλλά δεν είναι το μόνο και δεν είναι από μόνο του αρκετό, ενώ τα αρνητικά στοιχεία (υπερβολική έκθεση στο φακό, προσωπικές στιγμές σου που βγαίνουν προς τα έξω) είναι ίσως περισσότερα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ