«Μπορείς»! Η Ιρένε Βαβούσκου γράφει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

«Μπορείς»! Η Ιρένε Βαβούσκου γράφει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γράφει η επιχειρηματίας Ιρένε Βήττα-Βαβούσκου (follow me around the city www.vavouskou.gr)

Μπορείς.

Γίνε αυτή που θέλεις να είσαι. Στην εποχή του ευμετάβλητου, της ταχύτητας και των παράλληλων ρόλων άλλαξε το παιχνίδι και μοίρασε την τράπουλα όπως νομίζεις εσύ καλύτερα. Κάνε μία παύση. Σκέψου. Ποιες είναι οι δικές σου προτεραιότητες; Ποιοι είναι οι δικοί σου ρόλοι;

Δεν είναι εύκολη η ισορροπία στην προσπάθεια να τα προλάβεις όλα. Γυναίκα, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα, blogger, συγγραφέας και συνδικαλίστρια. Σε έναν ανδροκρατούμενο, ξύλινο χώρο που κινείται με γρήγορες ταχύτητες κάνεις την διαφορά βάζοντας πολύχρωμες πινελιές στην ημέρα. Βλέποντας τις καταστάσεις από άλλο πρίσμα, το γυναικείο. Το πολύπλευρο.

Η εορταστική extravaganza των 80s για τη μέρα της γυναίκας πέρασε ανεπιστρεπτί . Αυτό που έμεινε πίσω είναι κάποια λίγη χρυσόσκονη για να μας θυμίζει την λαμπερή εκείνη εποχή. Ζούμε τα πιο μουντά χρόνια των τελευταίων δεκαετιών. Χρόνια που δεν επιτρέπουν ούτε λάμψη ούτε ξεγνοιασιά.

Με ανασφάλεια για το αύριο, περιθώρια που στενεύουν ολοένα και περισσότερο και διαρκείς αλλαγές, βλέπεις ότι αυτό που σου μένει είναι να κοιτάς μπροστά. Με δύναμη ψυχής και πολύ θάρρος. Μόνο μπροστά.

Οι μέρες που ξεκινούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ είναι κομμάτι της καθημερινότητας. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να το κάνεις με πάθος και ένταση. Έτσι μόνο μπορείς να υπολογίζεις στη διαρκή εξέλιξή σου ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος.

Με ανοιχτές τις κεραίες αφουγκράζεσαι την αγορά. Αυτό που σου ψιθυρίζει είναι και ο δρόμος που επιλέγεις. Καινοτομείς. Λάθη θα κάνεις. Λάθη κάνουν όλοι όσοι προσπαθούν. Σημασία έχει πόσο γρήγορα θα σταθείς και πάλι στα πόδια σου, θα ξεπεράσεις τα λάθη σου και θα είσαι έτοιμη να προχωρήσεις με γρήγορο βήμα και πάλι μπροστά.

Δεν τρέχεις πίσω από τις εξελίξεις. Διαμορφώνεις εσύ η ίδια τις εξελίξεις στον βαθμό που μπορείς. Βρίσκεις το παιχνίδι που ταιριάζει σε σένα και φροντίζεις να γίνεις εξαιρετική παίκτρια. Με σταθερότητα, επιμονή και κώδικα ηθικής. Μόνο όταν σέβεσαι τους συνεργάτες σου θα σε σεβαστούν και αυτοί. Μόνο όταν είσαι ειλικρινής, θα είναι ειλικρινείς και αυτοί απέναντί σου.

Χτίσε τον χαρακτήρα σου. Μετέτρεψε τα ελαττώματά σου σε αρετές. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις, χρειάζεται να προσαρμοστείς. Να προσαρμόσεις τη μοναδικότητά σου στις διαρκείς ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Χρησιμοποίησε την γυναικεία ευελιξία και διορατικότητα. Δεν χρειάζεται να είσαι άντρας για να λάμπεις στον ανδροκρατούμενο επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν σου λέει κανένας ότι είναι εύκολο. Ίσα- ίσα είναι πολύ δύσκολο να είσαι γυναίκα και να κυνηγάς την επιτυχία. Οι ευθύνες είναι πολλές, ο διαθέσιμος χρόνος λιγοστός και η εποχή ακανθώδης. Όμως δεν είσαι μόνη. Είμαστε πολλές, εμείς που δεν σταματούμε, που προσπαθούμε διαρκώς για την επόμενη μέρα. Εμείς οι γυναίκες, οι επιχειρηματίες, οι σύζυγοι, οι μητέρες, οι bloggers, οι συγγραφείς και οι συνδικαλίστριες είμαστε ενωμένες προχωρούμε και χαμογελούμε.

Στο κάτω κάτω η ίδια η επιτυχία είναι λίγες στιγμές με χαμόγελο στα χείλη. Δεν είναι;

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ