06:54, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Η τεχνητή νοημοσύνη και η υψηλή τεχνολογία έρχονται στην Beynod 4.0

Η Έκθεση BEYOND 4.0 ανοίγει τις πύλες της αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στους χώρους της ΔΕΘ και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου βάζοντας την υπογραφή της στο εκθεσιακό περιβάλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μολονότι υπάρχει ακόμη νωπό το κλίμα από τον covid στην εκθεσιακή δραστηριότητα, η Beyond 4.0 ξεκινά με παράλληλες εκδηλώσεις τεσσάρων forum που φιλοξενούν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας στις Νέες τεχνολογίες, της τεχνητής Νοημοσύνης και του Α.Ι.

“H περιοχή μας,  είχε ανάγκη από μία μεγάλη, περιφερειακή, σύγχρονη τεχνολογική έκθεση στα πρότυπα της FWC της Βαρκελώνης που με επιτυχία αντικατέστησε την CEBIT του Αννόβερου”, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Ηelexpo κ. Τάσος Τζήκας παρουσιάζοντας την πρώτη Έκθεση Νέων Τεχνολογιών ‘Beyond 4.0.’.

Διαδραστικές εφαρμογές, καινοτόμες τεχνολογίες, συστήματα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομα οχήματα είναι μερικά από τα εκθέματα που συνθέτουν την παρουσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας BEYOND 4.0.

Το Α.Π.Θ. στην Έκθεση

 «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρωτοπόρο στην έρευνα και την καινοτομία, συμμετέχει δυναμικά στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή Έκθεση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη δουλειά των λαμπρών επιστημόνων και των ερευνητών/ερευνητριών του Πανεπιστημίου μας. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε η πλούσια ερευνητική δράση των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας να μη μένει στα εργαστήρια του Αριστοτελείου, αλλά να φθάνει στην κοινωνία και την οικονομία», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, συγχαίροντας τα μέλη της οικογένειας του Αριστοτελείου για τη δράση τους και τη συμμετοχή τους στην BEYOND 4.0.

Συνεργασία ΔΕΘ και ΚΕΔΕ

Η ‘Beyond 4.0.’, οφείλει πολλά στην ΚΕΔΕ και στη συνεργασία μαζί της, είπε ο κ. Τζήκας, αλλά και στη στήριξη που έχει από το Υφυπ. Εσωτερικών, στις επιχειρήσεις που στηρίζουν την έκθεση, στην οργανωτική συμπαράσταση των Βe Best και Ιndustry Disruptors.

«Της Θεσσαλονίκης της αξίζει η ‘ Βeyond 4.0’» υποστήριξε ο Υφυπ. Εσωτερικών /ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι «η πόλη με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας και επόμενο είναι να θέλουμε στην περιοχή, μέσα και από μία Τεχνολογική έκθεση που θα προσελκύει διεθνείς παίκτες, πρωτοπόρους στοχαστές και επιχειρήσεις αιχμής. Επόμενο ήταν η ΔΕΘ, να πιάσει τους ρυθμούς της εποχής, δηλαδή να εντάξει την Τεχνολογία στις κλαδικές της εκθέσεις». 

Η ΚΕΔΕ, που στο ίδιο τριήμερο πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το Συνέδριό της, είναι κοντά στη ‘Beyond 4.0.’ , την υποστηρίζει ενεργά γιατί η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται την Τεχνολογία και την Καινοτομία για να αξιοποιήσει προς όφελος των έξυπνων και πράσινων πόλεων, τους τεράστιους πόρους του “Αντ. Τρίτσης”, του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη διοργάνωση μετέφερε ο εκπρόσωπός της, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Νίκος Τζόλλας, ενώ τόσο ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους της Be-Best, όσο και ο κ. Μιχάλης Στάγγος της Industry Disruptors, υποστήριξαν ότι η ‘Beyond 4.0’ διοργανώνεται σε μία περίοδο που οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, με την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση να προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ η πανδημία λειτούργησε θετικά, σαν επιταχυντής της εξέλιξης.

Στη ‘Beyond 4.0.’  συμμετέχουν 120 εκθέτες, 30 από τους οποίους αναπτύσσουν προϊόντα και εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 60 start ups, ενώ υπάρχουν και ξένες συμμετοχές, άμεσες και έμμεσες, από 10 χώρες. Συμμετοχή στην έκθεση θα έχει και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ειδικά για το θέμα του Cyber Security. 

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν τρία fora, το ‘Beyond AI Forum 2021’, το ‘Technology Forum 2021’, το ‘Industry 4.0 2021’ και ο διαγωνισμός για start ups WMF , που διοργανώνει το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και τη ΔΕΘ.