, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Παραμένει η επιφυλακτικότητα στο χρηματιστήριο

Το διεθνές κλίμα θα παραμείνει ο βασικός διαμορφωτής της τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ με δεδομένο πως πλέον ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, η αγορά θα αξιολογεί και το πολιτικό ρίσκο.

Ο υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης της Beta Sec Μάνος Χατζηδάκης δηλώνει σχετικά επιφυλακτικός, σημειώνοντας πως «μένει να φανεί η δυναμική της ανοδικής αντίδρασης, πριν το ελληνικό χρηματιστήριο στρέψει το βλέμμα του στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, με ό,τι το τελευταίο μπορεί να συνεπάγεται». Γενικότερα μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν σαφώς επιφυλακτικότεροι, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως η εικόνα στο πολιτικό πεδίο. Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με επιστροφή υψηλότερα των 1.079 μονάδων. Οι επόμενες στηρίξεις στις 1.013, 1.002, 966 – 950 και 946 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Ημερήσιο σήμα εξόδου έδωσε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ακυρώνεται με επιστροφή υψηλότερα των 2.633 μονάδων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.