Πειραιώς: «Πάγωμα» επιτοκίου στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια
Τη νέα τιμολόγηση για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς και τις ευρύτερες πληθωριστικές πιέσεις, προχωρά σε εφαρμογή νέου προγράμματος επιβράβευσης των δανειοληπτών με ενήμερες οφειλές στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου, ανεξαρτήτως διάρκειας και νομίσματος.
Με το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα Πειραιώς προστατεύει τα συνεπή νοικοκυριά από ενδεχόμενες περαιτέρω μελλοντικές αυξήσεις στα επιτόκια βάσης των στεγαστικών τους δανείων (Euribor, Libor, MRO EKΤ κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, η συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών με στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα ήταν και παραμένει συνεπής στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, καταβάλλοντας προσπάθεια να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Το πρόγραμμα αφορά ενήμερα στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων που είχαν ήδη εκταμιευτεί μέχρι 31/12/22 και θα τεθεί σε εφαρμογή από αρχές Μαΐου 2023. Προβλέπει εκτοκισμό με τα επιτόκια βάσης της 31/3/23, μειωμένα κατά 20 εκατοστιαίες μονάδες και διατήρηση σταθερά στο επίπεδο αυτό για 12 μήνες από Μάιο 2023 έως Απρίλιο 2024.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL