Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών το 2020 κατέγραψε η εταιρεία STANCOLAC A.E

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών το 2020 κατέγραψε η εταιρεία STANCOLAC A.E. ,τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και κατά τη φετινή χρονιά.

Η STANCOLAC A.E. ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, διαθέτοντας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής βιομηχανικών χρωμάτων στην Θεσσαλονίκη, με εδραιωμένη παρουσία στον Ελλαδικό χώρο αλλα και με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα την τελευταία 20ετία σε περισσότερες απο 20 χώρες.

Οπως ανέφερε, χθες, σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΑΡΦΙΤΣΑ», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κος Φωτίου Φώτης, η εταιρεία την τελευταία διετία αύξησε τον κύκλο εργασιών σε ποσοστό 25%, ενώ ενισχυμένη ήταν και η κερδοφορία.Παράλληλα, η STANCOLAC A.E. εμφάνισε βελτιωμένη ταμειακή ρευστότητα σε διψήφιο ποσοστό με σταθερή καθαρή ρευστότητα, ενώ τα ίδια κεφάλαια παραμένουν σταθερά ισχυρά.

Οπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, η εταιρεία την περασμένη χρονιά και παρόλες τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν λόγω της πανδημίας τόσο στις εξαγωγές αλλα και στο εσωτερικό,εμφάνισε μια απο τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της. Προβλέπει ακόμη ότι κατά τη φετινή χρονιά ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 10%. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, οπότε και κορυφώθηκε η επίπτωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η ποσοστιαία αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων ξεπέρασε το 7%, ήταν δηλαδή σχεδόν τριπλάσια αυτης του 2019.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα προιόντα της STANCOLAC A.E. έχουν εφαρμοστεί σε περισσότερα απο 1400 έργα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 2020 μόνο έφερε σε πέρας εκατοντάδες έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά σε αυτά ανήκουν η ολοκλήρωση του νέου terminal του αεροδρομίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στην Θεσσαλονίκη,η συμμετοχή μας στην υλοποίηση του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), η εφαρμογή των συστημάτων μας στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς και η επιλογή των προιόντων μας απο την την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε .

Ο κ. Φωτίου υποστήριξε ότι η αγορά των Protective Coatings αλλάζει ταχύτατα κυρίως λόγω των τεχνολογικών βελτιώσεων παρουσιάζοντας και φέτος σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέποντας επίσης πως θα συνεχίστεί η συγκεκριμένη ανοδική πορεία και τα επόμενα έτη. Επιπρόσθετα τόνισε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά για νεες στρατηγικές συνεργασίες που θα ταιριάζουν στο μοντέλο ανάπτυξης του δικτύου της εταιρείας στο εξωτερικό. Μεγάλος στόχος ανέφερε πως αποτελεί η εδραίωση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς και στην Κεντρική Ευρώπη. Το 2020 η εταιρεία απέκτησε παρουσία και στην Αλγερία, κάτι που θέλει να διατηρήσει, «βλέποντας» επίσης σε επόμενη φάση επιλεγμένες αγορές σε Νότια Αφρική αλλα και Ασία.

Η εταιρεία υλοποιεί στην παρούσα φάση νεο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο κος Φωτίου,το βασικό μέσο για την επίτευξη των νέων στόχων θα αποτελέσει η επενδύση στην νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, προκειμένου μαζί με τις υφιστάμενες να αυξηθεί η δυναμικότητα της παραγωγης σε ποσοστό 60% ενω θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση των υποδομών logistics, την περαιτέρω χρήση των τεχνολογιών e-commerce αλλα και στην αξιοποίηση της σημαντικής εμπειρίας του τμήματος R&D προκειμένου να παραχθούν νέα και ακόμη πιο εξειδικευμένα συστήματα χρωματισμού.

Αναλύοντας την θετική εικόνα αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο κ. Φωτίου τόνισε μεταξύ άλλων πως «η STANCOLAC A.E. έχει επιλέξει να βασίζεται στις ισχυρές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με ποικίλους κλάδους σχετιζόμενους με την βιομηχανία και προσδιορίζονται από το τρίπτυχο “Αποφασιστικότητα, Ακεραιότητα & Προσαρμοστικότητα”. Με έμπνευση τις αξίες μας, επιδιώκουμε καθημερινά να κατακτούμε νέες “κορυφές” και να χαράζουμε τη δική μας πορεία στην σύγχρονη αγορά.»

Τόνισε επίσης με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο πως πρωταρχικός στόχος της STANCOLAC A.E. είναι η διατήρηση του ανθρωποκεντρικού της προφίλ που θα παρέχει στους εργαζομένους ένα εργασιακό περιβάλλον ασφαλές και ευχάριστο, και θα τους ενθαρρύνει να αναπτυχθούν τοσο σε επαγγελματικό αλλα και σε προσωπικό επίπεδο. Χαρακηριστικά ανέφερε πως «οι πρακτικές και πολιτικές που ακολουθει η διοίκηση έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μιας εξαιρετικής ομάδας ανθρώπων, με ισχυρούς δεσμούς, κοινό τρόπο σκέψης και αξιοζήλευτη προσήλωση στην επίτευξη των εταιρικών στόχεύσεων.»

Σχολιάζοντας τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις θεωρεί ότι ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται ακόμη περισσότερο προσοχή και επιβράβευση απο τους δημόσιους φορείς, οι συνεχείς αλλαγές στην φορολογία

και τα ασφαλιστικά, δεν ωφελούν την επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα χρειάζεται και αξιοκρατική πολιτική από το τραπεζικό σύστημα.

Συνοψίζοντας ο κ. Φωτίου ανέφερε πως «ο σκοπός της εταιρείας για το άμεσο μέλλον συνοψίζεται στο όραμά μας το οποίο είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση και τον θαυμασμό των συνεργατών και των πελατών μας καθώς και στην αποστολή μας να καινοτομούμε διαρκώς, με στόχο να αναπτύξουμε και να παρέχουμε λύσεις που βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία τους μέσω της χρήσης των προϊόντων μας. Αυτο αποτελεί και την δέσμευση όλων των ανθρώπων της STANCOLAC