, Σάββατο
27 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αυγόπολις, το μαγαζί που θα βρεις κάθε είδος αυγού στη Θεσσαλονίκη

Ένα μαγαζί που θα σου αλλάξει τελείως την άποψη που είχες για τα αυγά έχει ανοίξει πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Ως επί το πλείστον τα αυγά που αγοράζουμε τα προμηθευόμαστε σε καρτέλες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ ή από τις λαϊκές αγορές. Το σχήμα, το μέγεθος και το βάρος τους είναι συγκεκριμένο, ενώ το είδος περιορίζεται στα κοινά αυγά κότας αχυρώνα, ελευθέρας βοσκής, βιολογικά. Όμως το Αυγόπολις ήρθε να αναθεωρήσει και να δώσει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή.

Το κατάστημα λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2021, στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πίσω από την πρωτότυπη και φρέσκια ιδέα είναι η οικογένεια Μπλάντα, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον χώρο του εμπορίου αυγών με έδρα τη Λάρισα. Έχοντας λάβει αρκετή εμπειρία και γνώση από την ενασχόληση τους γύρω από κάθε είδους αυγού, άνοιξαν αρχικά ένα μικρό μαγαζί στη Λάρισα, ώσπου αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να φτιάξουν ένα μαγαζί που θα προσφέρει τα πάντα γύρω από το αγαπημένο προϊόν και αναπόσπαστο από την καθημερινότητα μας στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα πίσω από το επιχειρηματικό βήμα της οικογένειας βρισκόταν κυρίως στο γεγονός ότι είχαν παρατηρήσει πως οι πελάτες γενικότερα δεν είχαν την δυνατότητα να βρουν εύκολα το είδος και το μέγεθος του αυγού που χρειαζόντουσαν για τις παρασκευές τους, αναφέρει η Όλγα Μπλάντα. «Αποφασίσαμε λοιπόν να ανοίξουμε το μαγαζί που θα δίναμε το κατάλληλο αυγό για κάθε χρήση. Για παράδειγμα κάποιοι θέλουν να φτιάξουν ένα γλυκό, η συνταγή του οποίου ζητάει συγκεκριμένα γραμμάρια αυγού. Αυτό μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο για έναν καταναλωτή. Πλέον όμως του δίνουμε την δυνατότητα και του ‘’λύνουμε’’ τα χέρια», τονίζει μιλώντας στην Karfitsa.

Τα είδη των αυγών είναι πολλά στο Αυγόπολις. Συγκεκριμένα είναι τα εξής: ελευθέρας βοσκής, αχυρώνα, πτηνοτροφείου, βιολογικά, αυγά ορτυκιού, με ω3 και με σελήνιο, ενώ ανάλογα με την εποχή και την διαθεσιμότητα υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα αυγά όπως της χήνας και της φραγκόκοτας.

Όσον αφορά το πιο σπάνιο που μπορείς να βρεις στο «ναό» του αυγού είναι τα εποχιακά, και του ορτυκιού είτε βρασμένα μέσα σε βαζάκι έτοιμα για κατανάλωση, είτε ωμά για να τα φτιάξεις όπως θες εσύ. Μάλιστα, τα αυγά ορτυκιού είναι από τα είδη που καταγράφουν καλές πωλήσεις, διότι ο κόσμος τα προτιμάει, καθώς έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και περισσότερο φώσφορο συγκριτικά με της κότας.

Τα αυγά η επιχείρηση τα προμηθεύεται από επιλεγμένους παραγωγούς. «Είναι από Έλληνες παραγωγούς και από μικρές μονάδες ανά τη χώρα, διότι θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική αγορά. Όλα φέρουν τις κατάλληλες σφραγίδες, αυστηρές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις», αναφέρει η κα Μπλάντα.

Extra tip: Στο κατάστημα εκτός από την πώληση αυγών μπορεί κάποιος να βρει και ό,τι χρειάζεται για το σπίτι και την διατροφή του με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, σάλτσες τομάτας, μέλι και πολλά ακόμη προϊόντα.

Info

Αυγόπολις

Πέτρου Συνδίκα 46, Θεσσαλονίκη

τηλ. 231 182 8049

Facebook Αυγόπολις

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.