, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Nothing to Wear: Μια επιχείρηση που γεννήθηκε μέσα στη πανδημία

Μέσα σε μια χρονιά που όλα ήταν ρευστά λόγω Covid-19, δύο νέες γυναίκες αποφάσισαν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.

Η Σουζάνα Αθανασιάδου και η Αναστασία Γογκότση, μετά από ώριμη σκέψη και σχεδιασμό δύο ετών, έκαναν πραγματικότητα το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, το Nothingtowear.gr, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Οι δυό τους γνωρίστηκαν σε χώρο εργασίας και από πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε μια κοινή δική τους επιχείρηση. Το εγχείρημα αποδείχτηκε δύσκολο από τα πρώτα του βήματα, με τα εμπόδια να παρουσιάζονται το ένα πίσω από το άλλο. Γραφειοκρατία, μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο και περιορισμένη γκάμα προϊόντων ήταν μερικές από τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους οι δύο γυναίκες. Μια άλλη δυσκολία αποτέλεσε το γεγονός ότι το καταναλωτικό κοινό δεν ήταν εξοικειωμένο με τις ηλεκτρονικές αγορές. Παρόλα αυτά η πανδημία έστρεψε τους καταναλωτές σε αυτό το δρόμο και όπως εξηγούν στην Καρφίτσα η κα Αθανσιάδου και η κα Γκογκότση, οι αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες για τα ρούχα βοήθησαν τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές, σε περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν, για παράδειγμα, κάποιο ρούχο.

«Η αρχή ήταν και είναι ακόμη δύσκολη»  τονίζουν οι νέες επιχειρηματίες και συνεχίζουν να προσπαθούν με νέα βήματα να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Σε αυτό συμβάλουν και άλλοι παράγοντες όμως, όπως οι καλοί συνεργάτες.

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα σε βοηθήσει και θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις» υπογραμμίζουν και προσθέτουν «Να βρει τι θέλουμε εμείς σαν άτομα και πώς να στήσουμε την επιχειρήση, πως να γίνει προσωποιημένη», για την ανάγκη των καλών συνεργατών στα πρώτα βήματα μιας νέας επιχείρησης. Οι δημιουργοί του Nothingtowear.gr επισημαίνουν πως είναι εξίσου σημαντικός και ο ρόλος του social media marketing για την προβολή και προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος και οι προσωπικές επαφές που στήριξαν και στηρίζουν ακόμη το επαγγελματικό τους εγχείρημα, ενώ απαιτείται διαρκώς σκληρή δουλειά.

Η Σουζάνα και η Αναστασία θεωρούν πως όταν πρόκειται να ξεκινήσεις κάτι, μέσα σε όλα πρέπει να υπολογίζεται και ο παράγοντας του ρίσκου όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις. Για να λειτουργήσει πετυχημένα και αποτελεσματικά μια επιχειρήση, είναι σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία. Οι δύο γυναίκες βρήκαν τη συνταγή που λειτουργεί καλύτερα για αυτές και την μοιράζονται μαζί μας. Συγκεκριμένα,  χώρισαν μεταξύ τους τις αρμόδιότητες του ηλεκρονικού καταστήματός τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που έχει η καθεμία. Ωστόσο έχουν αποφασίσει παράλληλα, να λειτουργούν ως ομάδα και να λαμβάνουν πάντα τις αποφάσεις από κοινού. «Στηριζόμαστε η μία στην άλλη και αυτό είναι το πιο βασικό» υπογραμμίζουν.

«Ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης να τολμάς και να ρισκάρεις, γιατί αν πραγματικά τολμήσεις για κάτι που αγαπάς θεωρώ πως θα βγει σε καλό, γιατί είναι σημαντικό να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε» συμβουλεύει η Σουζάνα Αθανασιάδου σε όποιον και όποια θα ήθελε να μπει στον χώρο των επιχειρήσεων, ενώ η Αναστασία Γκογκότση από τη μεριά της τονίζει την ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες.

Στο nothingtowear.gr θα βρεις ρούχα για όλες τις ηλικίες, σε άριστη ποιότητα ελληνικής κατασκευής.

Info

Insta: nothingtowear.gr

E-shop: nothingtowear.gr

Facebook: nothingtowear.gr

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.