Η εμπειρία μίας οικογενειακής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με το πάθος και την καινοτομία της νέας γενιάς αποτελούν το απόλυτο success story της οδού Μητροπόλεως – Τo business story του Παντοπωλείου Ασιατικής Κουζίνας
Όλα ξεκίνησαν στον κάτω όροφο του Παντοπωλείου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κομνηνών, ένα σημείο που Θεσσαλονικείς και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έθνικ προϊόντα. «Στον κάτω όροφο του Παντοπωλείου έχουμε την ασιατική κουζίνα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε απήχηση και είπαμε να κάνουμε ένα καινούργιο Παντοπωλείου εξ’ ολοκλήρου», αναφέρει στην Karfitsa o Μιχάλης Σωτηριάδης, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του Παντοπωλείου Ασιατικής Κουζίνας.

Έτσι, το 2020 άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας στην αρχή κάποιες δυσκολίες λόγω της επιδημίας covid-19. Ωστόσο, το πείσμα, η θέληση και η όρεξη για δουλειά οδηγούν αναμφισβήτητα στην επιτυχία. «Στην αρχή ήταν δύσκολα. Μετά το έμαθε ο κόσμος, το αγάπησε. Από το μηδέν ξεκίνησα κι εγώ, σιγά σιγά έμαθα τα προϊόντα, τις κουζίνες», τονίζει ο Μιχάλης, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά της οικογένειας Σωτηριάδη, που επιχειρεί στην πόλη από το 1924.


Το Παντοπωλείο Ασιατικής Κουζίνας του σήμερα
Το Παντοπωλείο Ασιατικής Κουζίνας ξεχωρίζει, καθώς διαθέτει προϊόντα απ’ όλη την Ασία. Μία βόλτα στον διάδρομο είναι αρκετή για ένα ταξίδι σε εξωτικές γεύσεις. Γεύσεις και αρώματα προερχόμενα από την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλανδή, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία και την Λατινική Αμερική.
Ο Μιχάλης σημειώνει ότι οι Θεσσαλονικείς είναι σίγουρα καλοί πελάτες. «Πλέον επειδή υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και ο κόσμος δοκιμάζει έξω, έρχονται στο κατάστημα για να αγοράσουν τα αντίστοιχα προϊόντα να τα δοκιμάσουν στο σπίτι.», επισημαίνει.

Αναφορικά λοιπόν με τα προϊόντα, στα ράφια μπορεί να βρει κανείς τρόφιμα, (μη) αλκοολούχα ροφήματα, ασιατικά σκεύη, ακόμη και διακοσμητικά. Οι πολύχρωμες και ιδιαίτερες συσκευασίες των προϊόντων αλλά και η τεράστια ποικιλία ελκύουν την προσοχή των επισκεπτών κάθε ηλικίας και τους μεταφέρουν στην άλλη γωνιά της γης.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης, «Στην αρχή ο κόσμος ήταν δύσπιστος, τα προϊόντα ήταν πρωτόγνωρα και άγνωστα για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πλέον το έχουν μάθει και μεγαλύτερες ηλικίες, έρχονται με συνταγές με χαρτάκια, και παίρνουν πράγματα για να μαγειρέψουν. Η νέα γενιά είναι πιο εύκολο να υιοθετήσει την ασιατική κουλτούρα. Οι πιο μικρές ηλικίες αγοράζουν περισσότερο σνακ και ροφήματα».

Τα επόμενα σχέδια
Το μυστικό του success story είναι να ονειρεύεσαι τα επόμενα βήματα και να μην σταματάς να εξελίσσεσαι.
«Στόχος ήταν το e-shop που υλοποιείται και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο. Το e-shop θα έχει δυνατότητα χονδρικής και λιανικής πώλησης. Η αλήθεια είναι ότι μας το ζητούσαν πάρα πολλοί, όμως το είχαμε παγώσει για λίγο καιρό μέχρι να ανταποκριθούμε στο φυσικό μας κατάστημα», τονίζει ο Μιχάλης Σωτηριάδης.

Το Παντοπωλείο Ασιατικής Κουζίνας, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εμπορικής οικογένειας Σωτηριάδη, καθώς έχει εδραιωθεί στη Μητροπόλεως 91, έχοντας φανατικούς πελάτες και κερδίζοντας συνεχώς το ενδιαφέρον όλων και περισσότερων.


 
			



