, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θερμοκοιτίδες startup επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελήριο Θεσσαλονίκης

Colleagues giving a fist bump

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που αφορούν είτε συμπράξεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογίας της Cisco, είτε που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο ThessIntec, καθώς και η γενικότερη κινητικότητα στον τομέα των startup, της καινοτομίας και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων στην χώρα μας, οδήγησε στη δημιουργία της νεοσύστητατης επιτροπής «Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Νεοφυών Επιχειρήσεων».
Του Άκη  Πούλακα
Μερικούς μήνες μετά, η μετουσίωση του έργου & των προτάσεων της επιτροπής μας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, προς όφελος των μελών μας που δραστηριοποιούνται, στον πολλά υποσχόμενο αυτό τομέα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ιδρύοντας Start up επιχειρήσεις έγινε πραγματικότητα. Η δημιουργία ενός αυτοτελούς γραφείου «Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας & Νεοφυών Επιχειρήσεων» στο επιμελητήριο μας είναι πλέον γεγονός.
Στην αρμοδιότητα του γραφείου αυτού θα ανήκουν:

  • η δημιουργία & διαχείριση incubators (θερμοκοιτίδων) τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και στην ευρύτερη περιοχή, είτε κατά μόνας, είτε σε συνεργασία – σύμπραξη με άλλους φορείς, όπου θα φιλοξενούνται για συγκεκριμένο διάστημα νεοφυείς επιχειρήσεις, μέλη του επιμελητρίου μας.
  • η δικτύωση, η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν
  • η παροχή υποστήριξης (οικονομοτεχνικής, φορολογικής) από τους επιστημονικούς συνεργάτες του επιμελητηρίου
  • η ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων για θέματα χρηματοδοτικών προγραμμάτων & χρηματοδοτήσεων

Η ένταξη στο οργανόγραμμα του παραπάνω αυτοτελούς γραφείου έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με έναν από τους βασικούς σκοπούς και το ρόλους του επιμελητηρίου μας, που δεν είναι άλλος από την στήριξη της επιχειρηματικότητας κι αποτελεί μοναδική πρωτοβουλία – καινοτομία στον ελληνικό επιμελητηριακό χώρο.
 

  • Ο Ακης Πούλακας είναι επιχειρηματίας μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.