, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θριάσιο: Έπεσαν οι υπογραφές για δίκτυο 5G στο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΘΕΚ ΑΕ (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της Συμμετοχές 5G ΑΕ για τη διερεύνηση της προοπτικής σχηματισμού ενός Joint Venture (JV) για την ανάπτυξη και λειτουργία ιδιωτικού δικτύου 5G (Private 5G) και την παροχή υπηρεσιών ICT στον τομέα των logistics στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΘΕΚ θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας, το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνολική έκταση του κέντρου θα ξεπεράσει τα 300.000 τμ. Μέσω της κατασκευής του, επιτυγχάνεται επάρκεια χώρων για δραστηριότητες logistics, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Τέλος, από το Εμπορευματικό Κέντρο θα διέρχεται και σιδηροδρομική γραμμή.

Πλέον του σχεδιασμού αυτού είναι εμφανής η παραγωγική ώθηση που παρέχεται στον κλάδο των logistics από τις νέες ψηφιακές δυνατότητες που προσφέρουν οι καινούργιες τεχνολογίες συνδεσιμότητας όπως το 5G και οι σχετικές υπηρεσίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.