Το «Κοφίνι» που λατρεύουν οι καλοφαγάδες κλείνει 2 χρόνια και ετοιμάζει ένα γευστικό event

Από ένα πολλά υποσχόμενο new entry στον γαστρονομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης το «Κοφίνι» έγινε ένα σημείο σταθμός για κάθε καλοφαγά. Τα τελευταία δυο χρόνια μέσα από την δημιουργική κουζίνα του με φρέσκες πρώτες ύλες και έμπειρους σεφ κάθε πιάτο καταλήγει σε μια πεντανόστιμη εμπειρία για κάθε ουρανίσκο.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου μάλιστα «σβήνει» κεράκια, καθώς κλείνει δυο χρόνια λειτουργίας. Ο Τάσος Αβραμίδης, ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου, έχει ετοιμάσει ένα πάρτυ που δεν πρέπει να χάσεις. Αρχικά την βραδιά, η οποία θα ανοίξει περίπου στις 20:30, θα ντύσει μουσικά ο γνωστός Dj Τάσος Ριζόπουλος. Στο μενού για εκείνη την ημέρα θα προστεθεί ένα σετ, που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με 15 ευρώ το άτομο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ένα έξτρα event, το οποίο θα απολαύσουν οι λάτρεις του καλού κρασιού. Πιο ειδικά, στο μαγαζί για εκείνο το βράδυ θα υπάρχει ένα event γευσιγνωσίας κρασιού από το Κτήμα Τρεις Γενιές Θωμαΐδη, από την Αριδαία και όσοι το γευτούν θα έχουν και μια φιάλη δώρο.

Το «Κοφίνι» έχει καταφέρει να ξεσηκώσει κόσμο από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και να τον φέρει στον Εύοσμο, όπου είναι η βάση του. «Επέλεξα να ανοίξω το μαγαζί στον Εύοσμο, γιατί είναι μια δυνατή περιοχή, με πολύ κόσμο και νεολαία, ενώ έχει μεγάλη ανάπτυξη», λέει στην Kariftsa ο κ. Αβραμίδης. Ως πρώην μάγειρας ο ίδιος και έχοντας μια μικρή παραγωγή από διάφορα προϊόντα όπως λάδι, μέλι, τσίπουρο και ελιές ήθελε να φτιάξει μια κουζίνα που θα είχε χαρακτηριστικά του το value for money και τα αγνά προϊόντα. Έτσι οι γνώσεις του στην μαγειρική, η καλή ομάδα από έμπειρους σεφ και τα ποιοτικά προϊόντα από επιλεγμένους παραγωγούς έκαναν ένα δυνατό πάντρεμα πετυχαίνοντας το γευστικό success story της παραδοσιακής κουζίνας με την σύγχρονη ελληνική.

H ελληνική κουζίνα έχει αποτυπωθεί σε κάθε δημιουργία των σεφ του μαγαζιού.Must try: Το χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο σε μπύρα για 13 ώρες στον φούρνο, ο χειροποίητος καβουρμάς με αβγό και πουρέ πατάτας, το μοσχαρίσιο συκώτι σαβόρε, μανιτάρια με σος εσπεριδοειδών και απάκι, η φέτα με φύλλο κρούστας και μέλι.

extra tip: Η ονομασία «Κοφίνι» κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Ο Τάσος Αβραμίδης την εμπνεύστηκε από τα τα παλιά μελικοφίνια που υπήρχαν πριν δημιουργηθούν οι κυψέλες για τις μέλισσες. Αρκετά από αυτά τα ψάθινα τα είχε δει να τα χρησιμοποιεί ο παππούς του. Κάποια από εκείνα τα έχει πάρει και τα έχει μετατρέψει σε περίτεχνα φωτιστικά τοποθετώντας τα στο μαγαζί.

info: 25ης Μαρτίου 79, Εύοσμος, 2316011333