Τέταρτες στον κόσμο 2 ελληνικές ομάδες στην φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τέταρτες στον κόσμο 2 ελληνικές ομάδες στην φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

????????????????????????????????????
 Τέταρτες παγκοσμίως αναδείχθηκαν δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τρεις ακόμη ομάδες από την Ελλάδα.

Στην φετινή διοργάνωση με θέμα “FoodMatters”, οι ελληνικές ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την υδροπονία και τις έξυπνες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στον στόχο των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν συνολικά δώδεκα ομάδες, οι οποίες αναδείχτηκαν στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο, με διοργανωτή τον WRO Hellas και στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Μέσα από τις δράσεις της για τη στήριξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η COSMOTE ενισχύει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων, καθώς και τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM(Science-Technology-Engineering-Mathematics) στη χώρα μας.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στην φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Για άλλη μια χρονιά, η ελληνική αποστολή, με τις ρομποτικές κατασκευές της στην Ολυμπιάδα της Ταϊλάνδης, έδειξε έμπρακτα τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και τη σημαντική συμβολή της για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

«Με τη συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ιδέα μας και την υλοποίησή της σε ειδικούς, ομάδες, προπονητές, επισκέπτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θεώρησαν ότι έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, τελικά απέδωσαν και καταφέραμε εν τέλει να ξεπεράσουμε χώρες “τιτάνες” στον χώρο αυτό, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και η Κορέα. Η χαρά μας είναι απλά απερίγραπτη!», είπαν οι RestinPC’s, που μαζί με τους Autonomous robotic aquaponics κατόρθωσαν να βρεθούν στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας την τέταρτη θέση παγκοσμίως στις κατηγορίες Open Γυμνασίου και Open Λυκείου αντίστοιχα.

Στην πρώτη 16άδα παγκοσμίως, βρέθηκε και η ομάδα ET-Teamη οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου, που είναι η πιο απαιτητική και ανταγωνιστική κατηγορία της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην κατηγορία Ρομποτικού Ποδοσφαίρου (WROFootball),ξεχώρισε η ομάδα bitbot, φθάνοντας στις πέντε καλύτερες ομάδες της τελικής παγκόσμιας κατάταξης.

Η χώρα μας διακρίθηκε και στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge (Regular), για μικρές τάξεις δημοτικού, όπου η ομάδα RoboEinsteins κατέκτησε την 1η θέση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ