, Τετάρτη
26 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Η σεφ που ξέρει την… συνταγή της επιτυχίας

Η μαγειρική ήταν ο κλάδος που ήθελε να ακολουθήσει, δούλεψε σκληρά, χωρίς ωράρια, διακοπές ή αργίες, μάζεψε εμπειρίες και μετά από 16 χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό της.

Της Φιλίππα Βλαστού 

Η Ιωάννα Θεοδωρακάκη, μαζί με τον σύζυγο της, πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξαν το Duck Private Cheffing, το εστιατόριο που επαναπροσδιόρισε το εκλεπτυσμένο φαγητό, έδωσε πολλά… «αστεράκια» στη γαστρονομική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης και από την πρώτη μέρα έγινε talk of the town- κάτι που εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα.

Η επιτυχία της κα Θεοδωρακάκη ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται μέρα-νύχτα σε χώρους εστίασης. «Ξεκίνησα από το εστιατόριο του ΠΑΜΑΚ, πρώτη μου σεζόν ήταν στο Sani, πέρασα δυο χρονιές στη Σαντορίνη, δούλεψα τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, αναζήτησα κάποιους σεφ που με ενδιέφερε να συνεργαστώ, όπως για παράδειγμα ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα και δούλεψα πάρα πολλές ώρες και μέρες ασταμάτητα δίχως διακοπές, γιορτές, άδειες. Αφοσιώθηκα και αφιερώθηκα και όταν ήρθα εδώ –στο Duck- ήμουν έτοιμη ως προς την βάση, όμως και εδώ εξελίχθηκα επίσης, γιατί έβλεπα άμεσα τις ανάγκες του κόσμου», περιέγραψε η σεφ μιλώντας στην Karfitsa.

Η στιγμή που ένιωσε η κα Θεοδωρακάκη ότι ήθελε να κάνει κάτι δικό της συνέπεσε χρονικά στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. «Όταν ένιωσα έτοιμη να σταθώ στα πόδια μου η πορεία της ζωής μου με βρήκε μέσα στην κρίση, στην πιο παραγωγική μου ηλικία, εγώ όμως είπα δεν μπορώ να παραδώσω τα όπλα. Θα κάνω την προσπάθεια μου και αν πετύχει καλώς, αν όχι θα γονατίσω και θα ξανασηκωθώ». Η εμπειρία αλλά και η αγάπη της για το ποιοτικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο της και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν φέρει αποτέλεσμα στην προσπάθεια της και την ανταπόκριση από το κοινό, καθώς το εστιατόριο της είναι πάντα γεμάτο.

Η συμβουλή που δίνει η κα Θεοδωρακάκη στα νέα παιδιά που βρίσκονται στο ξεκίνημα τους είναι η εξής: «Όταν νιώσουν έτοιμοι και θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι δικό τους να μην κοιτάξουν τον απέναντι τους, αλλά να κοιτάξουν πρώτα τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να τον ρωτήσουν ‘’είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι;’’. Αν η απάντηση είναι ‘’ναι’’ τότε είναι έτοιμοι να πετύχουν». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια «επιτυχημένος επιχειρηματίας» είναι αυτός που «ελίσσεται και καταλαβαίνει τι θέλει, τι έχει ανάγκη ο πελάτης και τι από αυτά μπορεί να του καλύψει».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.