02:42, Κυριακή
29 Μαΐου 2022

Ο Πάνος Ζώης στην Karfitsa

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής  Πάνος Ζώης απαντάει σε τρεις ερωτήσεις στον Κωστή Ουζούνογλου.

 

  1. Πως είναι να συνεργάζεσαι με έναν τόσο πληθωρικό υποκριτικά άνθρωπο όπως είναι ο Τάκης Ζαχαράτος;

Αδιαμφισβήτητα είναι γενικά μια πληθωρική προσωπικότητα, και είχα ένα μικρό άγχος για αυτό πριν τον γνωρίσω. Το μαγικό όμως είναι ότι, τόσο πάνω στη σκηνή όσο και κάτω από αυτή, είναι ένας άνθρωπος με τρομερή ευγένεια, σεβασμό προς τους συνεργάτες  του και ιδιαίτερα δοτικός.Όσο πληθωρικός και αν είναι δεν θα σε φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση. Αντιθέτως θα βρει τρόπους να σε αναδείξει και να βγάλει από μέσα σου τον καλύτερο σου εαυτό.

  1. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξεις ένα από τα δύο, θα ήταν το θέατρο ή η μουσική;

Ο διαχωρισμός για μένα δεν έχει να κάνει με το είδος του θεάματος αλλά με το κατά πόσο αυτό που θα επιλέξεις να κάνεις θα σε εξελίξει τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.  Έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους και να τους βάζουμε όρια. Εγώ θα ήθελα να είμαι ένας άνθρωπος που αγνοεί τα όρια του. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές επιλέγει αυτή για σένα. Οπότε ας μην λέμε μεγάλα λόγια.

 

  1. Αποκάλυψε μας έναν μεγάλο σου στόχο για το μέλλον σου στη μουσική και στο θέατρο.

Θα απαντήσω με εις άτοπον απαγωγή. Θα ήθελα να μην γίνω ένας εγωκεντρικός καλλιτέχνης που κυνηγάει ένα σουξέ. Η να εκλιπαρεί για μια συνέντευξη και για 5 λεπτά δημοσιότητας. Θέλω να είμαι χρήσιμος για τους λιγότερο προνομιούχους και να ταρακουνάω τους απαθείς. Γιατί το “κάτι πρέπει να κάνω” πάντα δίνει περισσότερες απαντήσεις από το “κάτι πρέπει να γίνει”. Και η Τέχνη είναι ο καταλληλότερος  χώρος δράσης.